• Головна
  • Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?
Новини компаній
13:00, 28 серпня

Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?

Новини компаній
Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?, фото-1

Події повномасштабної війни внесли значні зміни в долю кожного українця, додавши нові, часто складні, емоційні випробування.

Страх, невизначеність, втрата стабільності, домівки чи близьких, необхідність ухвалювати важкі рішення – все це створює потужний тиск на психіку та виснажує її. Тому не дивно, що ми можемо відчувати тривогу, спустошеність, гнів, безсилля та інші складні стани, які негативно впливають на якість життя. В таких умовах важливо знати, як піклуватися про себе та розпізнавати, коли цього потребують близькі.

Один з ефективних способів – звернутися за психологічною підтримкою на гарячу лінію. ГО «Дівчата» пропонують комплексну соціально-психологічну допомогу українцям, спрямовану на дітей і дорослих.

З якими запитами найчастіше звертаються на гарячу лінію?

Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?, фото-2

До ГО «Дівчата» звертаються люди з дуже різними проблемами, серед яких:

  • Травматичні події: реакції на обстріли, втрату, насильство.
  • Особистісні кризи: розлучення, втрата роботи, сімейні конфлікти.
  • Виховання та дитячо-батьківські стосунки: труднощі з дисципліною, адаптація до нових умов, підтримка психоемоційного стану дитини.
  • Підліткові проблеми та переживання: самооцінка, спілкування, навчання, майбутнє.

Це лише частину запитів, з якими щодня працюють наші фахівці.

Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?, фото-3

Як працює гаряча лінія?

Для того, аби отримати консультацію, достатньо вибрати один з доступних способів:

  • Подзвонити за номером телефона 0800 600 044,
  • Скористатися чат-ботом на сайті.

Серед доступних форматів: листування в чаті або телефонна розмова тривалістю 40 хвилин.

Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?, фото-4

Які результати можна отримати?

Кваліфікаційна допомога психолога на гарячій лінії – це своєрідний піт-стоп, який дозволяє перевести дух та отримати необхідну підтримку. Такий метод допомагає стабілізувати емоційний стан, отримати практичні інструменти для самодопомоги, розробити індивідуальний план для подолання кризи.

Це швидкий та доступний спосіб отримати професійні відповіді у будь-який час, незалежно від місця розташування, обставин і фінансових можливостей.

«Наше основне завдання – стабілізувати стан людини «тут і зараз». Тому першочергово використовуємо діалог і практичні вправи. За потреби, направляємо до фахівців для більш поглибленої роботи. Важливо розуміти, що кожен наш клієнт отримує безлімітний доступ до всіх наданих під час спілкування матеріалів, і може звернутися до нас знову, якщо виникне така потреба», – додає Аліна Касілова, кураторка напряму психологічної допомоги.

Історії успіху починаються з усвідомлення проблеми, вибору нового шляху і віри в те, що завтра може бути кращим, ніж сьогодні. Рішення звернутися за допомогою – це перший крок, який здатен змінити все.

Як гаряча лінія допомагає пережити кризу та віднайти новий сенс життя?, фото-5

Про організацію

ГО «Дівчата» – всеукраїнська жіноча організація, яка понад 5 років працює над тим, аби кожна українка почувалася захищеною та могла реалізувати свій потенціал. Організація надає психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також сприяє розвитку жіночого лідерства.

Ключові напрями діяльності включають профілактику насильства через освітні програми для дітей і молоді, просування сексуальної освіти та надання психологічної допомоги постраждалим від насильства.

Робота гарячої лінії можлива завдяки проєкту “Надзвичайна допомога населенню, громадам та установам, що постраждали внаслідок війни в Україні”, що реалізується ГО “Дівчата” спільно з Help – Hilfe zur Selbsthilfe за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#психологічна допомога #гаряча лінія допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...