• Головна
  • Масштабний смог та пошкодження енергетичного об'єкта: наслідки нічної атаки по Україні
09:10, 20 серпня

Масштабний смог та пошкодження енергетичного об'єкта: наслідки нічної атаки по Україні

Масштабний смог та пошкодження енергетичного об'єкта: наслідки нічної атаки по Україні

У ніч на 20 серпня армія рф здійснила ракетно-дронову атаку по України. Наші оборонці неба збили 28 повітряних цілей. Обійшлось без жертв, але пошкоджено об'єкт енергетики на Сумщині, а в Тернополі маштабний смог.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Під час атаки було запущено:

  • дві балістичних ракети «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області;
  • крилату ракету «Іскандер-К» із Брянської обл;
  • керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору Курської та Запорізької областей;
  • 26 ударних БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф).

В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, мобільними вогневими групами Сил оборони України та підрозділами радіоелектронної боротьби збито:

  • одну крилату ракету «Іскандер-К»;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59;
  • 25 ударних БпЛА «Shahed-131/136».

Наслідки на Київщині

Вночі та зранку ворог намагався атакувати Київщину за допомогою ударних дронів та ракет. Цілі збиті силами ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих немає.

Внаслідок падіння уламків збитих цілей наразі зафіксовано пошкодження 4 приватних будинків та господарчої будівлі в одному з населених пунктів області. В будинках вибиті вікна та двері, пошкоджені стіни, посічені фасади. Крім того, в одному з районів виникло займання трав'яного настилу. Пожежа оперативно ліквідована. Оперативні групи продовжують фіксацію наслідків ворожої атаки.

Наслідки в Тернополі

Тернополян просять без крайньої необхідності не виходити сьогодні на вулицю: а все через масштабний смог.

Під час нічної повітряної тривоги сталося влучання ворожого предмету в одну з ємностей, де зберігались паливо-мастильні матеріали.спалахнула величезна пожежа. Чорний дим затягнув небо над містом. Наразі Тернопіль очолив рейтинг українських міст з найбруднішим повітрям.

Наслідки на Кіровоградщині

В одній з громад Олександрійського району уламками збитого дрона пошкоджено кілька покрівель, вікон, парканів приватних домоволодінь. Зачепило й два автомобілі. Постраждалих, на щастя, немає. Всі відповідні служби на місці.

Наслідки на Хмельниччині

Сьогодні вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили 1 ворожий БпЛА типу «Shahed». Інформації про пошкодження майна не надходило. Загиблих та травмованих немає.

Наслідки на Вінничині

Минулої ночі на Вінниччину зайшло 12 ворожих дронів. За інформацією від ОВА, 10 БпЛА збито за результатами роботи ППО. Без постраждалих та пошкоджень.

Наслідки на Сумщині

Ворог завдав ракетного удару по об'єктах енергетики Глухівської громади. Внаслідок ворожої атаки без електропостачання залишилось 72 населені пункти, понад 18,5 тисяч абонентів. Наразі ведуться аварійно-відновлювальні роботи. Вже відновлено електропостачання частини об'єктів критичної інфраструктури громади та житлового сектору.

Наслідки на півдні України

У ніч на 20 серпня 2024 року протиповітряною обороною півдня України збито 7 ударних безпілотників «Shahed-136/131». Минулої доби, 19 серпня 2024 року, знищено три розвідувальні БпЛА «ZALA» та два ударні БпЛА «Ланцет».

Нагадаємо, ми писали, що вночі на Дніпропетровщині працювала ППО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі #нічна атака по Україні
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...