• Головна
  • Може стерти велике місто: астероїд Апофіс летить в напрямку Землі
16:30, 12 вересня

Може стерти велике місто: астероїд Апофіс летить в напрямку Землі

Може стерти велике місто: астероїд Апофіс летить в напрямку Землі

Існує ймовірність того, що астероїд "Бог Хаосу" Апофіс вріжеться в Землю під час надблизького зближення з нею. Статися це може у 2029 році.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Live Science.

Результати нового дослідження свідчать про те, що ймовірність такого катастрофічного зіткнення становить понад один на мільярд. Але вона є, і вчені не виключають подію ще щонайменше через три роки.

Апофіс є космічною скелею у формі арахісу, що має близько 340 метрів у поперечнику, або приблизно такий самий розмір, як Ейфелева вежа. Він не є достатньо важким, аби вважатися астероїдом-вбивцею планети, однак він може стерти з лиця землі велике місто та викликати кліматичні наслідки для всієї планети.

Відомо, що "потенційно небезпечний" об'єкт було виявлено у 2004 році та названо на честь єгипетського змієподібного бога темряви та безладу Апепа, за що й отримав прізвисько "Бог Хаосу".

Вже після відкриття космічного каменю астрономи з'ясували, що 13 квітня 2023 року Апофіс надзвичайно близько пролетить повз Землю, що викликало побоювання, що він може врізатися в планету.

Однак астероїд безпечно пролетів повз Землю на відстані менше як 20 000 миль (32 000 кілометрів) - менше однієї десятої відстані між Землею і Місяцем, за даними NASA.

Водночас великі астероїди, такі як Апофіс, можуть бути збиті з курсу зіткненням з меншими астероїдами. Раніше дослідники попереджали, що це може статися з Апофісом впродовж наступних п'яти років, що може потенційно вивести вбивцю міст на курс зіткнення із Землею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...