• Головна
  • На Дніпропетровщині армія рф обстріляла храм, якому понад 100 років
16:00, 12 вересня

На Дніпропетровщині армія рф обстріляла храм, якому понад 100 років

На Дніпропетровщині армія рф обстріляла храм, якому понад 100 років

Сьогодні армія рф обстріляла культову споруду в Нікополі на Дніпропетровщині. Вона вже вдруге зазнала руйнацій від атак російських окупантів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Через обстріл зайнявся дах церкви. Вогонь розповсюдився по дерев’яних конструкціях перекриття, через що сталося руйнування будівлі, зайнялись внутрішні приміщення. Наразі пожежу ліквідовано.

«Під час співу Херувимської пісні за Божественною літургією снаряд влучив в дах храму, внаслідок чого розпочалась пожежа. Незважаючи на старання рятувальників-вогнеборців, що прибули на місце горіння, були вщент зруйновані церковна покрівля, купольна частина та знищене внутрішнє оздоблення храму», — йдеться у повідомленні пресслужби єпархії.

Загиблих та травмованих немає. 

Знаменський храм, розташований у Старому Нікополі, є одним із найстаріших у місті. Його було зведено з 1908 по 1912 роки коштом купецької сім'ї Гусєвих, як сімейна церква. А оскільки брати Гусєви були старовірами, то й храм був єдиним старообрядницьким на Нікопольщині. Архітектура цегляної церкви своєрідна, навіть можна сказати, унікальна: купол створений за методом, розробленим ще в 12-13 століттях, коли будували дерев'яні храми. 

Він дивом уцілів у роки гонінь на Церкву за радянських часів: позбавлений внутрішніх перегородок, ідеально підходив під склад, який у 1930-ті роки в ньому й обладнали. У роки Великої Вітчизняної війни віруючим повернули храм, але служби у ньому тривали недовго. Вже на початку правління Микити Хрущова (1953-1964 рр.) розпочалася нова хвиля гонінь на Церкву, і храм знову закрили. Лише навесні 1989 року рішенням міської ради храм було передано православній громаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...