• Головна
  • Можливі відключення світла: Укренерго попередило про дефіцит в енергосистемі
17:00, 17 серпня

Можливі відключення світла: Укренерго попередило про дефіцит в енергосистемі

Можливі відключення світла: Укренерго попередило про дефіцит в енергосистемі

Наступного тижня в енергосистемі України можливий дефіцит електроенергії. Його може спровокувати спекотна погода, яка прогнозується на п'ять днів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

Температура повітря може підвищитися до +28-30°С по всій території країни. Зі зростанням стовпчика термометра - можливе зростання споживання на 10-12%.

"Для того, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, додаткових обсягів потужності в системі немає", - пояснили в Укренерго.

В компанії наголосили, що українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 рокущо українська енергетика внаслідок цього втратила більше 9 ГВт генерації. При цьому, ворог щодня обстрілює енергетичну інфраструктуру, особливо – у прифронтових та прикордонних регіонах.

"У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр «Укренерго» вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання", - йдеться в повідомленні.

Забезпечити стабільну роботу енергосистеми під час спеки допоможуть: - Ощадливе споживання протягом доби, почергове користування потужними електроприладами, зменшення використання кондиціонерів; - Збільшення обсягів імпорту електричної енергії з країн ЄС.

Нагадаємо, відповідно до постанови Уряду, на підприємства та компанії, які імпортують 80% енергії від власної потреби, не розповсюджуються заходи з обмеження споживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...