• Головна
  • В Україні призупинили набір на платну аспірантуру: що про це відомо
17:30, 26 червня

В Україні призупинили набір на платну аспірантуру: що про це відомо

В Україні призупинили набір на платну аспірантуру: що про це відомо

В Україні призупинили набір на платну аспірантуру. В Міністерстві освіти України запровадили це обмеження до 1 січня наступного року.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Про це рішення йдеться в наказі Міносвіти та науки від 24 червня № 910, що зареєстрований Міністерством юстиції.

“Тимчасово до 01 січня 2025 року призупинити: прийом заяв, проведення конкурсного відбору, укладання договорів про навчання між закладом вищої освіти та вступником, та зарахування на навчання для здобуття третього (освітньо-наукового, освітньо-творчого) рівня вищої освіти та в асистентуру-стажування на денну або дуальну форми здобуття освіти за кошти фізичних та юридичних осіб", - йдеться у наказі за підписом міністра освіти та науки Оксена Лісового.

Крім того, на паузу стає і поновлення на денну або дуальну форми здобуття освіти - включаючи допуск до освітнього процесу після завершення строку переривання навчання. Окрім цього буде недоступним переведення з інших форм навчання на денну форму.

Проте ця норма не буде стосуватися здобувачів вищої освіти, які мали перерву у навчанні у зв'язку з вагітністю та пологами або доглядом за дитиною, осіб, звільнених з військової служби після 24 лютого 2022 року.

Продовжувати навчання також зможуть студенти, які поновлюються для здобуття освіти за медичними або фармацевтичними спеціальностями; особи, яким було надано академічну відпустку тривалістю не більше одного року; особи, які поновлюються до складу курсантів вищих військових навчальних закладів, закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...