• Головна
  • Уроки з 10 ранку взимку та повернення дистанційки: яким в Україні може бути новий навчальний рік
18:30, 23 червня

Уроки з 10 ранку взимку та повернення дистанційки: яким в Україні може бути новий навчальний рік

Уроки з 10 ранку взимку та повернення дистанційки: яким в Україні може бути новий навчальний рік

Новий навчальний рік в Україні може розпочатись у серпні 2024 і закінчитись наприкінці липня 2025. В Міністерстві освіти і науки розглядають запуск навчального року у вишах в теплий сезон. В школах починати навчальний рік раніше не планують. Але в них можуть повернути змішаний формат навчання. 

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Такі заяви зробив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України. 

"Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше - в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше", - сказав Лісовий.

Початок занять в школах взимку хочуть змістити ближче до 10:00.

"Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи, там де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями", - відмітив очільник МОН.

Міністр освіти також наголосив на важливості розв'язання питань технічного забезпечення закладів освіти. Зокрема тих, що стосуються електрогенерації.

"Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30% закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений в закладі освіти", - пояснив Лісовий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...