• Головна
  • Геомагнітна обстановка у Дніпрі: прогноз сонячної активності з 26 по 28 вересня
10:30, Вчора

Геомагнітна обстановка у Дніпрі: прогноз сонячної активності з 26 по 28 вересня

Геомагнітна обстановка у Дніпрі: прогноз сонячної активності з 26 по 28 вересня

Сьогодні, 26 вересня геомагнітна обстановка покращилась, порівняно з червоним рівнем 25 вересня. У п'ятницю та вихідних сильних магнітних бур не прогнозується.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Сьогодні сонячна активність має К-індекс 4 (жовтий рівень), що відповідає невеликій магнітній бурі. Наступні три дні прогнозується зелений рівень сонячної активності.

Магнітна буря із K-індексом 4 відноситься до слабких магнітних бур. K-індекс – це одиниця, яка показує рівень геомагнітної активності. Він вимірюється на шкалі від 0 до 9, де 0 означає відсутність активності, а 9 – екстремально сильну бурю.

Що означає K-індекс 4. Слабка геомагнітна буря, може викликати незначні збурення в магнітосфері Землі.

Вплив на здоров'я: у деяких людей, особливо чутливих до магнітних коливань, можуть виникати легкі симптоми, такі як головний біль, втома чи погіршення самопочуття.

Технічні наслідки: зазвичай слабка магнітна буря не спричиняє суттєвих проблем для систем супутникового зв'язку або електромереж, але незначні збої можливі. Полярне сяйво: у районах високих широт може бути помітне слабке полярне сяйво, але в основному це відбувається під час сильніших бур (K-індекс вище 5).

Такі бурі є досить частими і не викликають серйозних наслідків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...