• Головна
  • "Звідки гроші?": чи буде НБУ за допомогою лімітів стежити за доходами українців
Інформацію оновлено
14:00, 9 вересня

"Звідки гроші?": чи буде НБУ за допомогою лімітів стежити за доходами українців

Інформацію оновлено
"Звідки гроші?": чи буде НБУ за допомогою лімітів стежити за доходами українців

Сьогодні в НБУ повідомили, що розглядають варіант запровадження лімітів, що відповідатимуть доходу, зазначеному в анкеті. Наприклад, якщо ви вказали зарплату 15 000 грн, то після перевищення цієї суми - рахунок заблокують і прийде запит: "Звідки гроші?". Через кілька годин регулятор заявив, що наразі таких планів не має. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Нацбанк.

Пропозицію введення лімітів пояснили, необхідністю запобігання використання банків у протиправних схемах ухилення від сплати податків, на користь зміцнення обороноздатності країни.

"Ми радимо банкам домовитися на рівні асоціації, щоб головним орієнтиром для застосування лімітів був підтверджений рівень доходів клієнтів, вказаний в анкеті. І щоб ліміти були встановлені одночасно по всьому ринку задля уникнення зміни клієнтами одного банку на інший.

Упродовж наступного місяця ми розпочнемо створювати реєстр скомпрометованих карток, далі – реєстр “неблагонадійних” торговців", - йдеться в повідомленні пресслужби НБУ.

Спростування інформації

Через кілька годин, коли в мережі поширили вищевказану інформацію, Національний банк спростував введення нових обмежень на карткові перекази, а саме лімітів у розмірі доходу клієнта, вказаного в анкеті. Там заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Національний банк України наразі не планує встановлювати будь-які додаткові обмеження за рахунками банківських клієнтів. Банки, платіжні та фінансові установи продовжують діяти та здійснювати належну перевірку своїх клієнтів виключно в межах законодавства з питань фінансового моніторингу та вимог НБУ", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...