• Головна
  • Апероль: все, що потрібно знати
Новини компаній
16:29, 30 липня

Апероль: все, що потрібно знати

Новини компаній
Апероль: все, що потрібно знати, фото-1

Апероль - трав'яний аперитив яскраво-жовтогарячого відтінку, приготований з ревеню, тирличу, апельсинів, плодів хінного дерева. Рецепт створено у 1919 році братами Барб'єрі. Гірко-солодкий італійський лікер часто використовують для змішування коктейлів. Апероль Шприц входить до ТОП-10 найпопулярніших міксів. Освіжаючий напій також п'ють у чистому вигляді. Особливість біттера – знижений вміст алкоголю, 11%. Такий градус робить Aperol ідеальною основою для міксів. Напій підвищує апетит та активізує діяльність смакових рецепторів. Його часто подають перед їжею, щоб отримати максимальну насолоду від вживання страв. Сьогодні Апероль – символ італійської культури.

Коктейлі з бітером Апероль

Коктейль Aperol Spritz відрізняється приємним, освіжаючим смаком, що ідеально підходить для спекотних днів. Друга причина спробувати знаменитий мікс – простота приготування. Із завданням впораються навіть люди, які лише починають пробувати свої сили у мистецтві змішування коктейлів. Знадобляться інгредієнти:

1. Просікко - 100 мл;

2. Апероль - 60 мл;

3. газована вода - 30 мл;

4. часточка апельсина для прикраси.

Щоб приготувати напій, потрібно змішати інгредієнти у шейкері, перелити в келих і додати кубики льоду. Крім знаменитого коктейлю Aperol Spritz, з додаванням біттера готують й інші мікси - Aperol Negroni та Aperol Margarita. До складу першого, крім аперитиву, входять джин та солодкий вермут. Другий готують з бітера, текіли та соку лайма. Використовуйте трав'яний лікер Aperol, щоб урізноманітнити смак улюблених коктейлів. Експериментуйте, додаючи до напою кілька крапель біттера. Перевірені рішення — джин із тоніком та бітером, ром із ананасовим соком та бітером. Бадьорить і надихає альтернатива солодкуватий на смак коктейлю Aperol Spritz - Апероль з содовою. Мікс допоможе освіжитись, коли стовпчик термометра перевищує позначку +30°C.

Біттер Апероль у кулінарії

Аперитив надає солодким, м'ясним, рибним та овочевим стравам неповторних смакових відтінків. Замовте Aperol на Маудау - у маркеті представлені тільки оригінальні напої. Додайте біттер до салатів із фруктів, щоб зробити прості страви пікантними та вишуканими. Збризкайте лікером курку, перш ніж відправити в духовку, щоб отримати хрумку, апетитну скоринку.

Цікаво знати

Напій з яскравим, виразним смаком обов'язково знайдеться на полиці бару. Дизайн пляшки не змінюється десятки років, що надає лікеру вінтажної привабливості. Дегустаторам-початківцям може здатися, що смак нагадує суміш апельсинового соку з ліками. Досвідчені цінителі смакують кожен смаковий відтінок: від солодкого до гіркого. Брати Барб'єрі вдосконалювали рецепт протягом 7 років. Точна формула — найсуворіший секрет, відомий лише технологам виробництва. Рецепт, створений на початку ХХ століття, залишився незмінним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...