• Головна
  • Водоканал «Дніпро-Західний Донбас» на межі зупинки: депутатський корпус звернувся за підтримкою до уряду
16:00, 2 липня

Водоканал «Дніпро-Західний Донбас» на межі зупинки: депутатський корпус звернувся за підтримкою до уряду

Водоканал «Дніпро-Західний Донбас» на межі зупинки: депутатський корпус звернувся за підтримкою до уряду

Один з потужних водоканалів Дніпропетровської області - «Дніпро-Західний Донбас» - перебуває на межі зупинки своєї роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

З приводу цієї критичної ситуації було ініційовано звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке отримало підтримку депутатського корпусу на останній сесії обласної ради.

«Ми звернулися до уряду з проханням розглянути можливість виділення з держбюджету 500 млн грн для погашення кредиторської заборгованості водоканалу «Дніпро-Західний Донбас». Також ми звернулися до народних депутатів, які представляють Дніпропетровщину у Верховній Раді, з проханням допомогти у вирішенні цього питання», - зазначив голова обласної ради.

Згідно з фінансовою звітністю, кредиторська заборгованість «ДЗД» за останні три роки зросла на 220% і станом на 1 червня 2024 року складає 481,9 млн грн. Ця сума є непідйомною для обласного бюджету в умовах війни, особливо враховуючи постійне зростання рівня заборгованості, яка не покривається за рахунок ліквідації дебіторської заборгованості.

«Ми не можемо допустити зупинку роботи обʼєкта критичної інфраструктури, який забезпечує водою жителів Павлоградського та Синельниківського районів. Станом на зараз підприємство ще не знаходиться у спільній власності територіальних громад. «ДЗД» працює, послуги з водопостачання надаються. Але проблема боргів залишається і її треба вирішувати. Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться вирішити питання», - підсумував Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...