• Головна
  • В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають
15:30, 4 липня

В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають

В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають

В Україні планують запровадження нового податку. Реалізувати це планують протягом наступних трьох років і буде він на підсолоджену воду. Це нововведення призведе до підвищення цін на широко споживані газовані та сокові напої. 

Про це йдеться в бюджетній декларації на 2025-2027 роки, опублікованій на сайті Кабінету міністрів, передає редакція сайту 056.

Акциз на підсолоджені цукром напої є частиною національної стратегії доходів до 2030 року, зазначають у відомстві.

Податок на солодкі напої планували запровадити ще від минулого року, коли у Верховній Раді було зареєстровано два відповідні законопроєкти.

Міністерство охорони здоров'я підтримує запровадження акцизу на солодкі напої, вказуючи на зв'язок їхнього частого споживання з розвитком діабету, набором зайвої ваги, ожирінням та іншими проблемами. Часто один літр таких напоїв містить більше добової норми цукру.

Зазначимо, що в Україні вже 2024 року можуть підняти ставки на основні податки – таке рішення підготували в уряді. А від 2025 року податки підвищать і для фізосіб-підприємців. Мета таких змін – збалансування бюджету, можливість продовжувати оборону України, а також наполягання з боку міжнародних партнерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...