• Головна
  • Ракетна атака на Дніпро: покрокова інструкція отримання допомоги для постраждалих
19:30, 1 липня

Ракетна атака на Дніпро: покрокова інструкція отримання допомоги для постраждалих

Ракетна атака на Дніпро: покрокова інструкція отримання допомоги для постраждалих

Дніпро оговтується після чергової ракетної атаки росіян. Внаслідок обстрілу вночі проти 1 липня у місті пошкоджено 67 багатоповерхівок і приватних будинків. Постраждали також школа та дитячий садок. Загалом вибито 469 вікон, є ушкодження кількох дахів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 із посиланням на пресслужбу Дніпровської міської ради.

Мер Дніпра Борис Філатов наголосив, що ані місто, ані обласна військова адміністрація, ані уряд не залишать людей сам на сам із цією бідою.

«Як і кожного разу, основне питання зараз — отримання допомоги та відновлення. Тож ще раз пояснюю, як працює цей механізм. Аби ні в кого не виникало плутанини», — зауважив Філатов та опублікував покрокову інструкцію для постраждалих.

Інструкція

  • Написати заяву до поліції – аби вас офіційно було визнано постраждалими.
  • Подати заявку на участь у державній програмі «єВідновлення». Із оформленням всіх необхідних для цього актів і документів вам допоможуть у пунктах районних адміністрацій. Їх завжди розгортають біля місць обстрілів. Якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить місто.
  • Якщо уражень зазнало незареєстроване майно — гаражі, прибудови, сараї, літні кухні тощо, місто допоможе зв’язатися з благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію. Або ж забезпечить людей плівкою, шифером та іншими будматеріалами.

Для постраждалих організовано штаб допомоги адміністрації Соборного району. Він працює у школі № 140 (вулиця Мандриківська, 151) з 9:00 до 18:00.

«У штабі людей проконсультують, які документи потрібно надати для отримання державної компенсації за програмою «єВідновлення». Також там можна отримати бланк-заяву на проведення комісійного обстеження пошкоджених будівель, споруд, після якого складається відповідний акт. Усіх проконсультують, нададуть необхідну інформацію щодо подальших поетапних дій. Можна звертатися і безпосередньо до адміністрації Соборного району за адресою: площа Шевченка, 7 чи телефоном (068) 557-34-19», — сказав заступник голови Соборної адміністрації Дніпровської міськради Василь Ісак.

Також за допомогою у разі, якщо ваш будинок ОСББ/ЖБК зазнав ушкоджень внаслідок ракетного обстрілу, можна звернутись до департаменту з питань самоорганізації населення за телефоном: (063) 340-94-77.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...