• Головна
  • Як врятувати собаку від аномальної спеки: поради власникам
18:00, 3 липня

Як врятувати собаку від аномальної спеки: поради власникам

Як врятувати собаку від аномальної спеки: поради власникам

Завтра, 4 липня, в Україні очікується аномальна спека. У цей період тепловий удар у собак розвивається дуже швидко і може бути смертельно небезпечним. Тому власники повинні бути уважними і дбати про комфорт своїх улюбленців.

Редакція сайту 056 розкаже Як врятувати собаку від аномальної спеки.

Ось кілька корисних порад, як забезпечити собак безпекою та комфортом під час спеки.

  • Забезпечте доступ до води та тіні. Постійний доступ до свіжої води та прохолодних затінених місць для відпочинку є обов'язковим. Слідкуйте, щоб собака завжди могла знайти тінь і охолодитися.
  • Спостерігайте за поведінкою собаки. Уважно стежте за своїм улюбленцем протягом дня, щоб вчасно помітити ознаки перегріву.

На сторінці mountains.dogs опубліковано відео з порадами, чого категорично не можна робити з собаками у спеку:

  • Не обливайте спину та голову собаки водою, якщо вона на сонці. Шерсть забезпечує мінімальний захист від сонця, навіть якщо вона не дуже густа. Намочена шерсть швидко прогрівається і створює ефект парника.
  • Не занурюйте собаку повністю у холодну воду. Різкий перепад температури може викликати сильні спазми та збої у роботі легенів і серця. Спочатку дайте собаці звикнути до температури води, не пускаючи її занадто глибоко.
  • Не використовуйте компреси з льодом. Різкі перепади температури шкідливі для собак так само, як і для людей.
  • Не поїть собаку крижаною водою. Це може викликати спазми та проблеми з легенями, шлунком та серцем.
  • Не накривайте собаку мокрою тканиною. Вона заважає вентиляції шерсті та швидко нагрівається, що може погіршити стан собаки.
  • Не стрижіть пухнастих собак до зовсім короткої шерсті. Шерсть є природним захистом від сонця та інших несприятливих умов.

Собаки під час спеки будуть пити більше води, щоб охолодитися через дихання. Для полегшення їхнього стану можна використовувати спеціальні охолоджувальні килимки, які продаються в зоомагазинах.

Крім того, варто вигулювати собаку рано вранці та пізно ввечері, коли сонце вже за обрієм. Старші собаки та ті, що мають захворювання, важче переносять спеку, тому їм потрібен особливий догляд.

Дотримуючись цих порад, ви зможете забезпечити своїм улюбленцям комфортне та безпечне літо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна стала однією з найспекотніших країн Європи. Температура б'є рекорди. Через проблеми в енергосистемі охолодження кондиціонерами для багатьох українців недоступне. Редакція сайту 056 розкаже як врятуватися від спеки.
Оголошення
live comments feed...