• Головна
  • Чому зникає зв’язок під час відключень світла: у Дніпрі мобільні оператори дали пояснення
18:30, 1 липня

Чому зникає зв’язок під час відключень світла: у Дніпрі мобільні оператори дали пояснення

Чому зникає зв’язок під час відключень світла: у Дніпрі мобільні оператори дали пояснення

У Дніпрі збільшилась кількість скарг через поганий мобільний зв'язок та, в окремих випадках, його повну відсутність під час відключень світла.

Редакція сайту 056 розкаже у чому проблема та як Дніпро може допомогти її вирішити з посиланням на пресслужбу міської ради.

Керівник відділу продажів бізнес-ринку «Схід» Vodafone Україна Сергій Терзі розповів, що робота мобільної мережі орієнтована насамперед на дзвінки та смс-повідомлення. На жаль, коли зникає світло користувачі замість Wi-Fi починають використовувати мобільний інтернет для споглядання розважального контенту. Через це дуже швидко закінчується ресурс базових станцій, тому швидкість обмежується. Саме тому ми радимо під час відключень використовувати текстовий та голосовий зв'язок. Він вимагає менше ресурсу, тому базові станції можуть працювати довше.

При цьому він додав, що компанія витрачає чимало коштів для забезпечення безперебійного зв’язку у місті: «Компанія витратила мільярди гривень на закупівлю генераторів та акумуляторів. Близько 13 500 акумуляторів вже встановлено на базових станціях. Це акумулятори нового типу, які мають велику ємність та добре тримають заряд. Також встановлюють дизельні та стаціонарні генератори для безперебійної роботи мережі у місті. Ми запланувати сотні мільйонів інвестицій на цей і на наступний рік, які будуть витрачені на заміну акумуляторів, генераторів тощо».

Наступна точка — базова станція оператора Lіfecell. Про стан справ зі зв’язком під час вимкнень світла розповів інженер мобільного зв'язку компанії Костянтин Неклеса.

«На локації, де ми перебуваємо, розташовано стаціонарний генератор. Він автоматично вмикається у разі відключень світла. Генератор забезпечує живленням базову станцію, щоб надавати мобільний зв’язок абонентам. Персонал контролює рівень пального та заправляє генератор. Бак обсягом 90 літрів дає можливість генератору працювати дві доби. Наші базові станції розташовані по всьому місту. Ми забезпечили базове покриття мережі завдяки мобільним батареям та генераторам. Тим не менше, постійно триває процес збільшення як мобільних батарей, так і генераторів для забезпечення більш стабільного зв’язку», — прокоментував Костянтин Неклеса.

Представник компанії Lіfecell також закликав абонентів раціонально користуватися мобільним інтернетом під час відключень світла. Відмовитись від перегляду відео, завантаження світлин тощо.

Остання локація – компанія Київстар: Юрій Фролов, начальник сектору технічної експлуатації мережі Київстар зазначив, що компанія встановила на своїх станціях акумуляторні батареї нового типу.

«Вони забезпечують безперебійну роботу мережі протягом 4-х годин після вимкнення світла. Є проблема, що ці батареї не встигають заряджатись через графіки відключень, які є зараз. Тому замість 4-х годин роботи можуть бути 2 години або менше. Зараз це наша головна проблема. Вирішення проблеми ми бачимо через встановлення дизель-генераторів. Вони працюють в автономному режимі, не потребують людської участі. Тому ми плануємо їх встановлювати в доволі великих масштабах. Вони вже закуплені. 24 генератори ми плануємо встановити у Дніпрі до жовтня, максимум до листопада», — прокоментував Юрій Фролов, начальник сектору технічної експлуатації мережі Київстар.

Графіки відключень світла не завжди збігаються з реальними відключеннями. Це заважає операторам планувати роботу.

«Вирішуватимемо це питання. Також є проблема з людським ресурсом. Мобільні оператори мають більш оперативно вирішувати питання стосовно бронювання своїх співробітників. Ми завжди на зв'язку з мобільними операторами стосовно питань взаємодії», — підсумував черговий по місту, заступник міського голови з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...