• Головна
  • Реконструкція «Тисячки»: Головний корпус Криворізької міської лікарні №2 отримає нове життя
17:25, 27 червня

Реконструкція «Тисячки»: Головний корпус Криворізької міської лікарні №2 отримає нове життя

Головний корпус Криворізької міської лікарні №2, відомої як «Тисячка», буде повністю реконструйовано. Цей амбітний проєкт, оголошений головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашук, покликаний значно покращити медичну інфраструктуру регіону.

На реалізацію проєкту, вартість якого складає 1,8 мільярда гривень, вже оголошено тендер. Він буде здійснюватися в рамках меморандуму з Міністерством охорони здоров’я України. У 2024 році заплановано субвенцію МОЗ у розмірі 194 мільйони гривень, а на 2025 рік – запит на субвенцію у 260 мільйонів гривень. Завершення робіт очікується наприкінці наступного року.

На останній сесії обласної ради були передбачені кошти з обласного бюджету, що дозволить розпочати роботи негайно.

«Тисячка» – одна з найбільших лікарень Кривого Рогу, яка обслуговує пацієнтів не лише з міста та району, але й з деокупованих територій. Медичний заклад давно потребував суттєвого оновлення.

Протягом 2023 року обласна рада провела багато нарад з Міністерством охорони здоров’я, його очільником Віктором Ляшком, виконуючим обов’язки міського голови Кривого Рогу Юрієм Вілкулом та головами всіх фракцій у міській раді, щоб обговорити майбутнє лікарні. Реконструкція медзакладу потребувала значних фінансових ресурсів, які область самотужки не змогла б забезпечити.

У жовтні минулого року на сесії Криворізької міськради депутатський корпус проголосував за передачу «Тисячки» у державну власність. Це рішення дозволило Міністерству охорони здоров'я провести реконструкцію медзакладу за державні кошти. Наразі зобов’язання виконуються, хоча бюджет робіт може бути відкориговано.

«Це дуже важливо в нинішніх умовах. Дякую всім, хто доклав зусиль до цих позитивних змін!» – підсумував Микола Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...