• Головна
  • Врятував побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів: історії Героїв України
10:30, 29 липня 2022 р.

Врятував побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів: історії Героїв України

Врятував побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів: історії Героїв України

Розпочалася сто п’ятдесят шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Весь цей період наші героїчні захисники та захисниці не припиняють боротьбу з військом країни-агресора агресора. 

Редакція продовжує розповідати історії Героїв України. 

24 лютого військовослужбовець однієї з бригад Повітряних Сил ЗСУ врятував вісьмох побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів. 

За словами Єгора, перший ракетний удар по частині стався о 5:06 ранку. А вже о 7-й пролунав другий вибух.  

"Ворожа ракета влучила у склад засобів бойового ураження. Боєприпаси – ракети, бомби – одразу почали детонувати, – розповідає Єгор. – Я був старшим по наряду, тож дав команду начальнику варти забирати звідти особовий склад. Але виводити людей з будівлі та йти пішки по відкритій місцевості було дуже небезпечно. Тож я прийняв рішення взяти власний легковий автомобіль і на ньому забрати хлопців". 

На територію, де щомиті вибухали боєприпаси, Єгору довелося їздити тричі. 

"Спочатку забрав п’ятьох, потім ще двох. Залишався один боєць, який був у посиленні, в окопі, і з ним не було зв’язку. Ніхто не знав, що з ним трапилося, думали, що він 200-й… Я все одно вирішив повернутися і знайти хлопця, – згадує військовий. – Взяв із собою двох бойових медиків, які могли б надати допомогу у випадку поранення і ще одного водія, щоб міг вивезти хлопців, раптом що. Коли ми приїхали, склад ще детонував, довкола все літало, вибухало, горіло. Пішли потихеньку. Де повзли, де присідали. Зрештою, бійця знайшли – у шоковому стані, бо безпосередньо біля нього ракета впала, але живого!"

Для Єгора війна почалася ще у 2014 році. Тоді він саме закінчував Луганський національний аграрний університет. Одразу підписав контракт, був звичайним солдатом-стрільцем. Військовий досвід навчив його не піддаватися паніці, направляти страх у потрібне русло. До цього він закликає й інших. 

"Тримайтеся, не панікуйте і робіть все можливе для нашої Перемоги. Задля наших дітей, які мають зростати і жити у мирі та спокої" , – говорить боєць. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого війська росії підло вдерлися на території України. Українці об'єдналися і кожен на своєму місці робить все, щоб день перемоги настав скоріше. Ворог вже втратив багато, але цього замало. Він має відповісти за кожну краплю крові українців. Все буде Україна!
Оголошення
live comments feed...