• Головна
  • Дніпропетровщина на порозі найважчої зими: чи готові до опалювального сезону
10:00, Сьогодні

Дніпропетровщина на порозі найважчої зими: чи готові до опалювального сезону

Дніпропетровщина на порозі найважчої зими: чи готові до опалювального сезону

Україна стоїть перед серйозним випробуванням – опалювальний сезон 2024-2025 років, який, за словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, може стати найважчим за всю історію незалежності країни. Незважаючи на складні обставини, теплопостачальні підприємства Дніпропетровщини готові до викликів, пов'язаних із збереженням тепла в оселях та установах регіону, передає редакція сайту 056.

У підпорядкуванні обласної ради знаходяться чотири підприємства, які забезпечують теплопостачанням мешканців Дніпра, П’ятихаток, Верхньодніпровська та 13 сіл і селищ. Їхнє тепло отримають не лише житлові будинки, а й ключові об'єкти соціальної інфраструктури – школи, медичні заклади, аптеки, спортивні та культурні установи. Серед них – обласна лікарня ім. Мечникова, найбільший заклад охорони здоров’я в регіоні.

Важливим аспектом готовності до зими є наявність генераторів. Усі котельні, школи, лікарні та інші об’єкти критичної інфраструктури забезпечені резервними джерелами електроенергії, що дозволить продовжувати їхню роботу навіть у разі відключень електрики. Це гарантує, що теплопостачання залишиться безперебійним, навіть за умов надзвичайних ситуацій.

Дніпро: підготовка до опалювального сезону та нові умови запуску тепла

У самому Дніпрі підготовка до опалювального сезону також у розпалі. Вже оприлюднено проєкт розпорядження, згідно з яким тепло почнуть подавати, коли середньодобова температура знизиться до +8 градусів або нижче і триматиметься три дні поспіль. 

Пріоритетне підключення тепла буде здійснене для об'єктів соціальної інфраструктури, таких як лікарні, школи та дитячі садки. Однак проєкт ще не набрав чинності, оскільки наразі очікує підпису мера. Тим не менш, місто повністю готове до опалювального сезону, а його старт залежатиме від погодних умов найближчим часом.

Тепер залишається лише чекати зниження температури, щоб увімкнути тепло у домівках і закладах регіону. Незважаючи на складні умови, Дніпропетровщина готова до майбутніх викликів зими. Завдяки скоординованій роботі теплопостачальних підприємств, місцевої влади та готовності до надзвичайних ситуацій, жителі регіону можуть бути впевнені, що тепло надійде вчасно, а об’єкти соціальної інфраструктури продовжуватимуть функціонувати навіть у разі перебоїв з електроенергією.

«Дякую кожному, хто робить все можливе, аби Дніпропетровщина гідно пройшла цю зиму», — підсумував Микола Лукашук, підкресливши важливість спільних зусиль у цей непростий час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...