• Головна
  • Десятки тисяч розбитих будівель: Дніпропетровщина готується до відновлення
14:30, Сьогодні

Десятки тисяч розбитих будівель: Дніпропетровщина готується до відновлення

Десятки тисяч розбитих будівель: Дніпропетровщина готується до відновлення

Агресія рф завдала Дніпропетровщині суттєвих збитків. Загинуло 402 цивільних жителі, у тому числі 25 дітей. Понад 800 будівель повністю зруйновано, а понад 20 830 – пошкоджено.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук на засіданні Палати Регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, передає редакція сайту 056.

За його словами, за час війни в області було атаковано тисячі домівок, шкіл, лікарень. Наразі вони потребують відновлення. Він наголосив, що саме місцеві органи влади найкраще знають потреби своїх громад, можуть швидко оцінити масштаби руйнувань та визначити пріоритетні напрямки відновлення на місцях. Важливо, щоб до цих процесів залучалися саме представники органів місцевого самоврядування.

"Ми продовжуємо налагоджувати нові партнерські відносини і закликаємо регіони європейських країн до співробітництва у напрямках гуманітарної допомоги, економічних зв'язків, розвитку бізнесу, медицини.

Дякую усім, хто підтримує нас у найскладніші часи! Спільними зусиллями ми зможемо відбудувати Україну та забезпечити гідне життя для наших людей", - зазначив Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...