• Головна
  • Понад півсотні "шахедів" запустили по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру та багатоповерхівку
09:30, Сьогодні

Понад півсотні "шахедів" запустили по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру та багатоповерхівку

Понад півсотні "шахедів" запустили по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру та багатоповерхівку

З 19:30 16 жовтня по 05:00 17 жовтня армія рф атакувала Україну ракетою та дронами. Більшість цілей збила на ППО, але зафіксовано п'ять влучань ударних БпЛА по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях. Також є пошкодження внаслідок падіння уламків.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Ворог задав удару по Україні керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору Курської обл., а також 56-ма ударними БпЛА та безпілотниками невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях. Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони.

Наслідки на Миколаївщині

Ворог атакував енергетичну інфраструктуру, внаслідок чого є знеструмлення абонентів. Енергетики вже заживили більшу частину споживачів, роботи продовжуються. Постраждалих немає.

Наслідки на Київщині

Вночі ворог вкотре атакував Київщину БпЛА. Тривога тривала понад 8 годин. В регіоні активно працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучання в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури відсутні. Постраждалих немає. Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в одному з фермерських господарств сталося загоряння підсобного приміщення. Пожежа ліквідована. Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки.

Наслідки в Києві

На Київ російські дрони заходили хвилями і з різних напрямків. З вчорашнього вечора і протягом ночі повітряну тривогу у місті оголошували 4 рази, сумарно небезпека тривала три з половиною години. Крім загрози БпЛА одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї.

Внаслідок злагодженої роботи протиповітряної оборони та інших складових сил оборони, всі російські БпЛА які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили). Попередньо, внаслідок атаки російських ударних дронів в Деснянському районі Києва пошкоджено багатоквартирний житловий будинок. За інформацією на цю хвилину, на трьох поверхах будинку було пошкоджене скління вікон та внутрішнє оздоблення кімнат. Даних щодо потерпілих не надходило.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...