• Головна
  • Криптовалюта vs Гривня: до яких викликів готові в Україні
14:30, Сьогодні

Криптовалюта vs Гривня: до яких викликів готові в Україні

Криптовалюта vs Гривня: до яких викликів готові в Україні

Незважаючи на популярність криптовалют у світі, в Україні є лише один законний засіб платежу — гривня. Це тверда позиція Національного банку України (НБУ), яку ще раз підтвердив його голова Андрій Пишний. Криптовалюта не визнається як законний засіб платежу, але виклики, які вона створює, все ж змушують регулятора діяти, передає редакція сайту 056. 

Під час інтерв'ю з агентством "Інтерфакс-Україна", Пишний розкрив, що НБУ активно вивчає питання законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів. З цією метою проводяться технічні місії МВФ, щоб врахувати досвід Європи та забезпечити фінансовий моніторинг.

Із запровадженням ліміту на перекази з картки на картку у 150 тис. гривень на місяць з 1 жовтня 2024 року, недобросовісні особи можуть активніше використовувати криптовалюту для обхідних схем. На думку Пишного, саме ринок віртуальних активів часто обслуговує тіньовий обіг та оптимізаційні схеми, що вимагає посилених заходів регулятора.

У той час, коли в США криптовалютний ринок переживає важливі зміни, зокрема схвалення біржових фондів для інвестування в біткойн, НБУ залишається обережним. Раніше перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявляла, що ринок крипти пов'язаний з великими ризиками. Адже не раз було виявлено, що криптовалюти, які мали бути забезпечені доларами, насправді виявлялися "порожніми".

Криптовалюта може і далі набирати обертів, але для НБУ гривня залишається єдиним королем фінансових операцій в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...