• Головна
  • Telegram краде дані: українців попереджають про небезпечного бота
14:00, Сьогодні

Telegram краде дані: українців попереджають про небезпечного бота

Telegram краде дані: українців попереджають про небезпечного бота

У Telegram поширюють небезпечні повідомлення від «технічної підтримки» Резерв+. Вони надходять від бота, який імітує технічну підтримку сервісу. Встановлено, що цей архів має програмне забезпечення Meduza Stealer, яке краде файли.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Держспецзв’язок .

Урядовою командою реагування CERT-UA отримано інформацію щодо розповсюдження через обліковий запис @reserveplusbot повідомлень щодо необхідності встановлення «спеціального програмного забезпечення» з прикріпленим архівом «RESERVPLUS.zip». Архів містить шкідливе програмне забезпечення MEDUZASTEALER, яке здійснює викрадення файлів.

"Обліковий запис @reserveplusbot створено під виглядом Телеграм-бота, який імітує технічну підтримку застосунку для призовників, військовозобов'язаних та резервістів «Резерв+». Слід зауважити, що такий обліковий запис у травні 2024 року дійсно зазначався як один із контактів технічної підтримки «Резерв+».

Звертаємо увагу, що посилання на контакт в месенджері Телеграм, які були опубліковані раніше, зокрема на офіційних сторінках державних органів, наразі ведуть на зловмисний обліковий запис. Тому просимо утриматись від взаємодії з обліковим записом Телеграм @reserveplusbot та завантаження з нього будь-яких файлів", - йдеться в повідомленні.

Telegram краде дані: українців попереджають про небезпечного бота, фото-1

З метою мінімізації вірогідності реалізації кіберзагрози CERT-UA вжито відповідних технічних заходів.

У відомстві закликали невідкладно звертатися до CERT-UA, якщо підозрюєте, що могли стати жертвами атаки: [email protected], +38 (044) 281-88-25.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...