• Головна
  • Головні болі, нудота й тривожність: у Дніпрі погіршиться геомагнітна обстановка
16:30, Сьогодні

Головні болі, нудота й тривожність: у Дніпрі погіршиться геомагнітна обстановка

Головні болі, нудота й тривожність: у Дніпрі погіршиться геомагнітна обстановка

9 та 10 жовтня магнітних бур не очікується. Підвищення сонячної активності прогнозується на наступні дні.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності – К-індексом – від показника 2 до 9. Що вищий К-індекс, то сильніша буря та її наслідки і вплив на людей і техніку.

В четвер, 10 жовтня, очікується сонячна активність із К-індексом 2 (зелений рівень), що відповідає нормальній магнітосфері – без магнітних бур. Проте вже в п'ятницю, 11 жовтня, активність збільшиться до К-індексу 5 (червоний рівень) – магнітна буря, і залишатиметься такою і в суботу, 12 жовтня.

Магнітні бурі, коли геомагнітний індекс Kp досягає значення 5 або вище, можуть мати різний вплив на здоров'я людей. Такий рівень здатний впливати на самопочуття, особливо у метеочутливих людей.

Ось можливі наслідки магнітної бурі з індексом K-індексу 5:

  • Погіршення самопочуття. Люди, чутливі до змін у магнітному полі Землі, можуть відчувати слабкість, запаморочення, головний біль, зниження концентрації, загальну втому або дратівливість.
  • Коливання артеріального тиску. У людей з хронічними серцево-судинними захворюваннями, такими як гіпертонія чи аритмія, можуть спостерігатися перепади артеріального тиску або загострення симптомів.
  • Проблеми зі сном. Магнітні бурі можуть впливати на циркадні ритми, що призводить до порушень сну. Люди можуть відчувати безсоння або, навпаки, підвищену сонливість.
  • Емоційні розлади. Деякі люди можуть відчувати посилене занепокоєння, тривожність або навіть депресивні настрої під час магнітних бур.
  • Погіршення працездатності: Зниження концентрації, швидкої втомлюваності та дратівливості можуть негативно вплинути на ефективність роботи або навчання.

Не кожна людина реагує на магнітні бурі, і ступінь їх впливу значною мірою залежить від індивідуальних особливостей здоров'я. Людям із хронічними захворюваннями або підвищеною метеочутливістю варто бути особливо уважними до свого самопочуття під час таких періодів.

Для полегшення симптомів під час магнітних бур рекомендується більше відпочивати, пити достатньо води, уникати стресу та дотримуватися здорового способу життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...