• Головна
  • Розікрали 34 млн грн на піарі міськради: у Дніпрі викрито корупційну змову чиновників та бізнесу
11:00, Сьогодні

Розікрали 34 млн грн на піарі міськради: у Дніпрі викрито корупційну змову чиновників та бізнесу

Розікрали 34 млн грн на піарі міськради: у Дніпрі викрито корупційну змову чиновників та бізнесу

У міськраді Дніпра викрили схему розкрадання коштів бюджету на рекламу. Вона завдала державі збитків у щонайменше 34 млн грн.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на СБУ та Нацполіцію України.

Організатор – 38-річний підприємець, фірма якого раніше надавала рекламні послуги комунальним підприємствам міста. За сприяння посадовців міськради він пролобіював перемогу в тендері на закупівлю рекламних та маркетингових послуг одинадцятьох підконтрольних фізичних осіб-підприємців, які у реальному житті працюють майстрами манікюру, різноробочими на будівництві, водіями таксі, бухгалтерами, продавцями електроприладів та іншими фахівцями, чия робота не має відношення до надання професійних SMM-послуг (послуг з поширення контенту у соціальних мережах).

Саме з ними профільне комунальне підприємство Дніпровської міської ради впродовж трьох років укладало договори з надання рекламних та маркетингових послуг по висвітленню діяльності Дніпровської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через медіа, соціальні мережі та месенджери. Так, вони привласнили майже третину зі 123 млн грн, які міськрада заклала на власну популяризацію. У результаті, 34,2 мільйони з виділених коштів були обготівковані й розподілені між учасниками злочинної організації.

В кінці вересня поточного року поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків за місцями проживання й роботи фігурантів, у ході яких вилучили мобільні телефони з листуванням щодо злочинної діяльності, банківські картки, які використовувались для зняття готівки, оригінали фінансово-господарської документації між КП та підконтрольними ФОПами та інші докази вчинення кримінальних правопорушень.

Слідчі Нацполіції оголосили десятьом фігурантам, включаючи організатора, про підозру за розтрату майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану та в особливо великому розмірі, у складі злочинної організації (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України). Дев’ятьох з десяти учасників злочинної організації поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК, один з виконавців з 2023 року переховується за кордоном.

Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі і права обіймати певні посади з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до вчинення злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...