• Головна
  • Знищена критична інфраструктура та окупати за 7 км: скільки мешканців Покровська не полишають свої домівки
18:00, Сьогодні

Знищена критична інфраструктура та окупати за 7 км: скільки мешканців Покровська не полишають свої домівки

Знищена критична інфраструктура та окупати за 7 км: скільки мешканців Покровська не полишають свої домівки

У Покровську на Донеччині знищено 80% критично важливої інфраструктури. Війська рф знаходяться менш ніж за сім кілометрів до околиць міста. Попри загрозу та часткову відсутність світла, води та газу, там залишається близько 13 тисяч мешканців, серед яких 94 дитини.

Про це повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в ефірі телемарафону, передає редакція сайту 056.

За його словами, окупанти щодня обстрілюють місто. Протягом 3 жовтня через ворожі удари поранені четверо жителів міста.

"Тільки за вчора було два обстріли. Це шість КАБів. О 10:30 гатили по центру міста, на жаль, у нас чотири поранених — два за перший обстріл. І о 23:00 також було три КАБи і також були поранені. Це цивільна інфраструктура, як завжди, критична інфраструктура, вже майже її немає. Там майже на 80% пошкоджена або зруйнована. Ворог залишає нас без світла, без води, без газу. "Готують" нас до зими", — розповів начальник МВА.

Зараз у Покровську свої будинки відмовляються покидати понад 13 тисяч людей.

"В місті залишається 13 050. Діточок залишається 94. Я дякую всім нашим містянам, які дослухались і евакуювались. Ще півтора місяці тому в місті було 48 тисяч людей і майже 5900 дітей. Тобто ми бачимо динаміку, але евакуація продовжується", - зазначив він.

Добряк закликав всіх, хто залишився евакуюватися. Він розповів, що окупанти залишили без світла понад 10 населених пунктів громади.

"Майже половина міста і 10 сіл, і ще місто Родинське залишається без світла. І відновити надважко, неможливо майже. І ворог всерівно гатить по енергетичній інфраструктурі кожного дня. Вони намагаються залишити нас без світла, як залишили вже води і газу. Виживають і вбивають наше населення", - інформував голова МВА.

Критичну інфраструктуру Покровська та громади забезпечили генераторами, зокрема й лікарні. Досі працюють лікарі, а також магазини та ринки.

"Є запаси ліків і крові. За новим протоколом, якщо не дай Бог є поранені, то швидка допомога везе до Добропільської клінічної лікарні. В місті залишається декілька сімейних лікарів, і також в одній з лікарень залишаються декілька лікарів другої ланки — терапевти, хірург. Для планового лікування, скажімо так.

Поки що у місті немає гуманітарної катастрофи, не дай Боже, щоб вона і була. Маленькі крамничики і невеликий ринок працюють, але на ту кількість населення цього вистачає", — пояснив Добряк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі #новини Покровськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...