• Головна
  • Сили оборони вийшли з Вугледару: які міста опинилися під загрозою
15:30, Сьогодні

Сили оборони вийшли з Вугледару: які міста опинилися під загрозою

Сили оборони вийшли з Вугледару: які міста опинилися під загрозою

Оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" підтвердило вихід Сил оборони України вийшли з Вугледару на Донеччині. Окупація наступного населеного пункту буде означати можливість для ворога зосередитись на Покровську.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Як зазначив ОСУВ "Хортиця", зазнавши великих втрат унаслідок тривалих боїв, противник не полишив спроб захопити Вугледар. В результаті Волноваський район було повністю втрачено.

Сили оборони вийшли з Вугледару: які міста опинилися під загрозою, фото-1

"В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста", - йдеться у повідомленні.

Для збереження життів українських військових та техніки командування надало дозвіл на вивід сил з Вугледару. Вони зайняли положення для ведення подальших дій.

За словами військового оглядача Дениса Поповича, тримати оборону Вугледара на було неможливо. Відхід з міста захисників - 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців, "сторінку цієї оборони потрібно перегортати".

"Із втратою Вугледара з’являться додаткові загрози для Курахового, оскільки доволі близько цей населений пункт. Ліквідація Невельської кишені (відхід наших військ з цієї території) так само створить загрозу для Курахового. Тобто зараз наші погляди будуть сконцентровані саме на цьому населеному пункті, який є важливим логістичним хабом для наших військ", - заявив він в ефірі Radio NV.

Експерт вважає. що ворог намагатиметься перекрити логістичні шляхи до міста Селидове, щоб змусити Сили оборони відійти від цього міста.

"Втрата Селидового буде означати можливість для ворога зосередитись на Покровську", - заявляє оглядач.

Окрім того, окупанти відбили певні позиції у Нью-Йорку, а "Нью-Йорк – це можливість просуватися на Торецьк з іншого боку". Наразі у Торецьку точаться бої у самому місті. Якщо армія РФ матиме успіхи у Нью-Йорку, тоді Торецьк теж опиниться в скрутному становищі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...