• Головна
  • Щонічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено пункт пропуску до сусідньої країни
10:00, Сьогодні

Щонічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено пункт пропуску до сусідньої країни

Щонічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено пункт пропуску до сусідньої країни

Вересень 2024 року став першим місяцем зі щоденними атаками "шахедів". Так починається і жовтень.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

У ніч на 2 жовтня 2024 року противник атакував Україну 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed». В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними підрозділами, РЕБ та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 11 ударних БпЛА у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях.

Чотири ворожі безпілотники вийшли з повітряного простору України у напрямку росії. Внаслідок протидії РЕБ 10 ударних БпЛА локаційно втрачено у північних та центральних областях, інформація уточнюється.

В Ізмаїлівському районі Одещщини ціллю росіян була припортова та прикордонна інфраструктура. Двоє чоловіків, водії вантажівок, отримали поранення. Один із них — громадянин Туреччини. Нині постраждалі у стані середнього ступеня важкості в лікарні.

"Внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці ДСНС. Через обстріл у пункті пропуску «Орлівка» тимчасово призупинені пропускні операції, попередньо — до 11:00. Наразі здійснюються заходи щодо стабілізації його функціонування. Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення", - уточнили в ОВА.

Зазначимо, загалом армія рф за минулий місяць випустила 1339 ударних дронів типу шахед, з яких 1107 були збиті, а частину нейтралізували засоби радіоелектронної боротьби.

У середньому російські війська запускали по 44 шахеди на день. Найбільший масований пуск зафіксували 14 вересня — тоді було випущено 72 дрони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...