• Головна
  • Не виходити на вулицю та прибирати вдома: як захистити здоров'я під час пилової бурі, що накрила Дніпро
20:30, Сьогодні

Не виходити на вулицю та прибирати вдома: як захистити здоров'я під час пилової бурі, що накрила Дніпро

Не виходити на вулицю та прибирати вдома: як захистити здоров'я під час пилової бурі, що накрила Дніпро

30 вересня Дніпропетровщину, як і інші області України накрила пилова буря. Через це атмосферне повітря населених пунктів області гірше норми. Місцевим жителям треба захиститися.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»

Протягом дня було відібрано та досліджено 67 проб атмосферного повітря з метою визначення концентрації твердих часток ТЧ2,5 у перерахунку на пил недиференційований. 22 проби не відповідали вимогам наказу допустимим нормам МОЗ. Перевищення гранично-допустимих концентрацій на території області спостерігались у м. Дніпро, м. Кривий Ріг, м. Кам’янське, м. Жовті Води, м. Першотравенськ у 1,2 – 3,6 рази.

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало рекомендації для зменшення впливу забрудненого повітря у зв’язку з високим рівнем забруднення в окремих областях країни.

Основні поради включають:

1. Обмеження перебування на вулиці: Уникати прогулянок без нагальної потреби, особливо в районах із підвищеним рівнем забруднення.

2. Захист дихальних шляхів: Використовувати захисні маски або респіратори на вулиці. Якщо цих засобів немає, прикривати ніс і рот вологою тканиною.

3. Закриті приміщення: Зачиняти вікна та двері, ущільнювати отвори скотчем або вологою тканиною, а також вимикати вентиляційні системи, що забирають повітря з вулиці.

4. Вологе прибирання: Регулярно проводити вологе прибирання вдома і на роботі, встановлювати ємності з водою для зволоження повітря.

5. Гігієна і зволоження: Приймати душ кілька разів на день і пити багато води (2-3 літри на добу для дорослої людини).

Не виходити на вулицю та прибирати вдома: як захистити здоров'я під час пилової бурі, що накрила Дніпро, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...