• Головна
  • В Україні місяць почнеться аномальною погодою: що прогнозують у Дніпрі на 1 жовтня
20:00, Сьогодні

В Україні місяць почнеться аномальною погодою: що прогнозують у Дніпрі на 1 жовтня

В Україні місяць почнеться аномальною погодою: що прогнозують у Дніпрі на 1 жовтня

Сьогодні пил на Україну поширився з Каспійського моря. У східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок. Температура по всій країні коливатиметься від +10 до +26.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

В західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Херсонській областях та в Криму хмарно з проясненнями, дощ; на решті території мінлива хмарність, без опадів.

Вітер північно-західний, на Лівобережжі східний, 7-12 м/с, у східних, Запорізькій та Одеській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі 3-8° тепла, вдень 8-13°; на решті території вночі 9-14°, на півдні країни до 17°, вдень 17-22°, у східних областях до 25°.

На високогір'ї Карпат дощ та мокрий сніг; температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 4-9° тепла.

В Україні місяць почнеться аномальною погодою: що прогнозують у Дніпрі на 1 жовтня, фото-1

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 1 жовтня

Невелика хмарність. Без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 10-15°,вдень 21-26°, по м. Дніпро вночі 13-15°, вдень 23-25°.

Що відомо про надходження пилу

Пил, що потрапив в Україну сьогодні вранці поширюється на територію Київщини, Житомирщини та півночі Вінниччини зі сходу , водночас маємо відчутний запах диму, що прийшов з півночі.

Чому комбінуються ці дві ситуації? Біля землі ми маємо північний потік, тому задимлення поширюється на нашу території з ПнСх, де є джерела диму. В той час як на висоті переважає потік з південного сходу, якраз з місця поширення пилу. Тому обидва чинника забруднення стрімко поширюються на Київщину, де й будуть осідати та залишаться ще на кілька днів.

В Україні місяць почнеться аномальною погодою: що прогнозують у Дніпрі на 1 жовтня, фото-2

Водночас як видно із супутникового продукту, де чітко пил відображений рожевим яскравим кольором, фіксується потужна пилова буря на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру.

Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У Сх, Пн, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...