• Головна
  • Почастішання тривог в Україні: що відбувається та чи може це затягнутися
14:30, Вчора

Почастішання тривог в Україні: що відбувається та чи може це затягнутися

Почастішання тривог в Україні: що відбувається та чи може це затягнутися

Під час атаки на Україну 26 вересня повітряна тривога почалась, коли гіперзвукові ракети "Кинджал" вже були випущені винищувачами МіГ-31К. Проте сьогодні вдень ракетну небезпеку оголошували вже при піднятті в небо бортів. Через це вони почастішали і були за добу п'ять разів.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Раніше повітряну тривогу оголошували одразу після підняття бортів МіГ-31к у повітря. Але згодом від цієї практики відійшли, тому що борти вилітали без пуску ракет, а ракети пускали тільки під час масштабних змішаних атак.

Ймовірно, врахувавши нічну атаку, тривоги й надалі оголошуватимуть одразу після підняття у повітря бортів МіГ-31к. У такому випадку тривоги по всій Україні почастішають.

І сьогодні під час ракетної небезпеки Повітряні сили писали про зліт МіГ-31К. Вони просили не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Чому армія рф знову залучила МіГи для ударів

Примітно, що до цього зазвичай "Кинджали" росіяни застосовували під час масованих комбінованих атак по Україні. Втім, сьогодні сталося інакше. Авіаексперт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко зазначає, що зараз ворог робить "наголос" саме на балістиці.

"Чому? Тому що антибалістичних комплексів у нас дуже мало. А звичайних зенітних в нас більш-менш. Ми ще отримували й IRIS-T, NASAMS й старі радянські працюють. Ще FrankenSAM переозброїли. Тому крилаті ракети вразливі, але більшість території України не має захисту від балістичних ракет", - каже він.

Тобто, за його словами, наразі агресор робить ставку на ураження української інфраструктури власне балістичними ракетами.

"Іскандерами", там де вони дістають, але у них дальність не висока - 500 км. У "Кинджалів" дальність до 1000 км. Тому що вони не витрачають паливо на підйом на висоту, їх підіймає винищувач і запускає вже з великої висоти й з високою надзвуковою швидкістю. Тому через це в них фактично подвоєна дальність польоту", - акцентує Романенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...