• Головна
  • Синдром латекс-фрукта та утворення тромбів: коли авокадо може зашкодити здоров'ю
18:00, Сьогодні

Синдром латекс-фрукта та утворення тромбів: коли авокадо може зашкодити здоров'ю

Синдром латекс-фрукта та утворення тромбів: коли авокадо може зашкодити здоров'ю

Авокадо є популярним та багатим на поживні речовини. Також цей фрукт дуже корисний для здоров'я, для деяких людей цей продукт може нести певні ризики.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Healthdigest.

Авокадо може викликати алергічні реакції у людей із чутливістю до латексу. Цей синдром латекс-фрукта проявляється через білок, що міститься в деяких продуктах, включаючи авокадо. Може бути шкірний дискомфорт, або біль у животі.

Авокадо також може взаємодіяти з ліками для розрідження крові, оскільки містить вітамін К, який впливає на згортання крові. Тому людям з миготливою аритмією або ризиком утворення тромбів слід обмежити вживання авокадо.

Пацієнтам із захворюванням нирок варто бути обережними через високий вміст калію в авокадо, що може призвести до гіперкаліємії, небезпечного стану для тих, у кого нирки не можуть ефективно фільтрувати мінерал.

Також авокадо може стати причиною проблем із травленням для людей, які дотримуються дієт із низьким вмістом вуглеводів, спричиняючи гази, здуття або діарею.

Деякі люди, які страждають на мігрень, можуть виявити, що авокадо є тригером через вміст тираміну. Крім того, цей фрукт може викликати печію у людей з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою.

Людям, які приймають ліки від високого тиску, також рекомендується з обережністю ставитися до авокадо через високий вміст калію, що може взаємодіяти з бета-блокаторами та інгібіторами АПФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...