• Головна
  • Подорожчання хліба в Україні: чому це відбувається та як буде продовжуватись
18:00, Вчора

Подорожчання хліба в Україні: чому це відбувається та як буде продовжуватись

Подорожчання хліба в Україні: чому це відбувається та як буде продовжуватись

В Україні збільшились ціни на хліб. Це пояснюється подорожчанням електроенергії та сировини. Найближчими місяцями ця тенденція може продовжуватись.

Про це повідомив  віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко в ефірі КИЇВ24, передає редакція сайту 056.

У 2024 році хліб подорожчав на 14%, і в найближчі місяці ціна буде продовжувати зростати на 2 – 3% щомісяця. Насамперед це відбувається через подорожчання сировини, яка за період травень-червень подорожчала майже на 40%. Невтішна ситуація і в енергетиці. Це теж збільшує витрати.

"Ми не припиняємо виробництво, але змушені працювати на дизельних генераторах, а електроенергія від генераторів у 2,5 раза дорожча, ніж від мережі", - розповів експерт.

Він зазначив, що всі ці фактори збільшують витрати на виробництво продукції, і, як наслідок, ціни на неї.

"Найближчим часом я не бачу підстав для різкого зростання цін на хліб, але, якщо зважати на нинішні тенденції на ринках зерна та борошна, то ми очікуємо зростання цін", - зазначив експерт.

Водночас він вказав, що говорити про збільшення рентабельності не доводиться - пекарні працюють майже з нульовою рентабельністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...