• Головна
  • Нові тротуари, клумби та велодоріжки: як у Дніпрі триває комплексний ремонт вул. Калинової
14:30, 12 вересня

Нові тротуари, клумби та велодоріжки: як у Дніпрі триває комплексний ремонт вул. Калинової

Нові тротуари, клумби та велодоріжки: як у Дніпрі триває комплексний ремонт вул. Калинової

У Дніпрі триває комплексний ремонт аварійного тротуару по вул. Калиновій. Зараз активні роботи ведуться на ділянці від вул. Янтарної до вул. Зразкової. Там оновлюють тротуарне покриття, улаштовують велодоріжки та зони для зелених насаджень з автоматичним поливом.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Площа відновленої пішохідної зони та зон відпочинку становитиме близько 9 тис. кв. м, довжина тротуару – 730 м. З обох боків проїзної частини буде облаштовано велодоріжки завширшки 2,5 м та загальною площею 3,3 тис. кв. м з буферною зоною для безпеки велосипедистів.

«Цей ремонт – яскравий приклад комплексного підходу. Адже до оновлення цієї ділянки залучені КП «Міськзеленбуд» та КП «Міськсвітло», які проведуть ревізію зелених насаджень та освітлення, а КП «УРЕА» відремонтує зливову каналізацію та дощоприймачі. Крім цього, залучать і КП «Транспортна інфраструктура міста», фахівці якого перенесуть опори з тротуарної частини та улаштують зупинкові комплекси», — каже заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Хід робіт проінспектував Олексій Самілик, директор згаданого департаменту, що чергував по місту.

«Мікрорайон має щільну багатоповерхову забудову та розвинену інфраструктуру, тому тут багато пішоходів. Тож вирішили через звуження проїзної частини розширити тротуар. Це дозволило не лише улаштувати пішохідний прохід, а й зробити велодоріжки. Окрім цього, це сприяло заспокоєнню руху автотранспорту. При цьому, як і раніше, автівки рухаються в 2 смуги з кожного боку, але не розвивають шалених швидкостей. Також тротуарну плитку укладають з урахуванням інклюзивності, що є важливим моментом у наш час», — каже Самілик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...