• Головна
  • Чергові атаки по Україні: армія рф пошкодила об'єкти енергетики та цивільної інфраструктури
10:00, 12 вересня

Чергові атаки по Україні: армія рф пошкодила об'єкти енергетики та цивільної інфраструктури

Чергові атаки по Україні: армія рф пошкодила об'єкти енергетики та цивільної інфраструктури

У ніч на 12 вересня та вранці армія рф запустила по Україні п'ять ракет та 64 "шахеди", також здійснила низку авіаударів по прифронтових містах. Ворог пошкодив енергетичну інфраструктуру та травмував мирних людей.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та зведення ОВА.

Станом на 09:00, радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 69-ти засобів повітряного нападу противника. Окупанти вдарили:

  • по Чернігівщині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської обл;
  • однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської обл;
  • двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний);
  • 64-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ – рф., Чауда – Крим).

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

"В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила). Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей", - йдеться в повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Наслідки на Сумщині

У ніч, на 12 вересня ворог здійснив масований авіаційний удар по об'єктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади. росіяни застосували 10 БпЛА типу “шахед”, скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини.

Чергові атаки по Україні: армія рф пошкодила об'єкти енергетики та цивільної інфраструктури, фото-1

Попередньо, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 14 людей. На місці працюють аварійно-рятувальні служби. Проводиться ліквідація наслідків авіаційного удару. Людям надається вся необхідна допомога. Розгорнуті пункти незламності.

Мер міста Семеніхін розповів, що у місті немає світла та води. Запускають аварійні джерела живлення для водоканалу, аби була можливість брати воду для гасіння пожеж, що виникли в центрі Конотопа.

"Просто бити по житлових будинках, по центру міста, це треба бути тварями конченими. Сьогодні з 6 ранку будуть працювати абсолютно всі пункти незламності. Зараз пункт незламності запускається в центрі міста – кінотеатр "Мир". Якщо комусь потрібна вода чи щось, будь ласка, в укриття спускаємося. Вам допоможуть", – наголосив Семеніхін.

Наслідки на Хмельниччині

Сьогодні вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили 10 ворожих БпЛА типу «Shahed». Разом з тим, виникла пожежа на одному зі складів зберігання меблевої продукції. Над ліквідацією пожежі працює підрозділ ДСНС.

Наслідки на Харківщині

З-під завалів зруйнованого будинку рятувальники дістали 86-річну жінку. Наразі вона у лікарні Сьогодні зранку ворог завдав удару по житловій двоповерхівці у селищі Борова Ізюмського району. Вибух знищив центральну частину будинку, виникла пожежа.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...