• Головна
  • Обмін полоненими в День Незалежності України: серед звільнених є бійці з Дніпропетровщини
16:00, 24 серпня

Обмін полоненими в День Незалежності України: серед звільнених є бійці з Дніпропетровщини

Обмін полоненими в День Незалежності України: серед звільнених є бійці з Дніпропетровщини

Сьогодні, у День Незалежності України, під час 55-го обміну, було повернуто з ворожого полону ще 115 українців. Наразі відомо, що серед звільнених є хлопців з Дніпропетровщини. Вони з Новомосковського та Нікопольського районів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з полоненими та ДніпроОВА.

Усі врятовані це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного вторгнення рф у 2022 році. Серед інших вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців.

Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя, з них пів сотні боронили "Азовсталь". Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси. Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з неволі ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт "Чонгар" на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Чимало визволених українських військовослужбовців мають проблеми зі здоров'ям внаслідок поранень, а також через недотримання росією норм Міжнародного гуманітарного права у полоні. Всі вони пройдуть медичний огляд, необхідне лікування, отримають психологічну допомогу, реінтегруються в наше суспільство та дістануть належні виплати. посередництво і допомогу в організації обмінів.

"Ці хлопці багато пережили, але зараз вони вдома. Ми працюємо, аби звільнити кожного, і пам'ятаємо як про військовослужбовців, так і про поневолених цивільних", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...