• Головна
  • Плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя: захоплення Покровська може створити додаткову небезпеку у війні
18:00, 23 серпня

Плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя: захоплення Покровська може створити додаткову небезпеку у війні

Плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя: захоплення Покровська може створити додаткову небезпеку у війні

У серпні 2024 року російські окупанти посилили свої штурми на Покровському напрямку та наблизились до міста. Його захоплення відкриває плацдарм для наступу на Дніпро та Запоріжжя.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на The Economist.

Покровськ готується до нового, більш небезпечного для себе етапу війни, адже російські війська продовжують свій рух у бік міста та розглядають його захоплення як стратегічну мету. The Economist Покровськ називають плацдармом для можливого російського наступу на Запоріжжя та Дніпро.

"Відхід України з Авдіївки в лютому та невдала ротація в сусідньому Очеретиному в травні створили основу для наступу на Покровськ. Зараз російські війська перебувають за 10 км від міста", — йдеться у публікації.

Джерела розповідають, що військово-політичне керівництво не має одностайного пояснення успіху російського наступу на Покровському напрямку. Хтось з посадовців та військових каже про велику перевагу окупантів у артилерійських снарядах, хтось — про дієву російську тактику невеликих піхотних атак, застосування керованих бомб та нових видів РЕБ.

Однак у The Economist вважають, що головною причиною просідання української оборони на Покровському напрямку стало загальне виснаження ЗСУ та проблеми з особовим складом.

Видання також наголошує, що на початку українського наступу на Курську область в України було сподівання, що рф зніме частину своїх сил з Покровського напрямку для захисту власних територій, однак цього не сталося. Російське командування вперто продовжує штурми під Покровськом та навіть посилило своє там угрупування.

Що пишуть в Генштабі

На даний час ворог 79 разів атакував позиції Сил оборони України. Найбільш активно діє на Покровському та Курахівському напрямках, де провів більше третини від усіх атак.

Станом на сьогодні, найгарячіша ділянка фронту - Покровський напрямок. Так, з початку доби, окупанти здійснили вже 20 спроб атакувати наших захисників в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Птичого та Зеленого Поля. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 11 атак противника, дев’ять боєзіткнень ще тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...