• Головна
  • Графіки відключення світла у Дніпрі та області: чи діятимуть 24 серпня
17:00, 23 серпня

Графіки відключення світла у Дніпрі та області: чи діятимуть 24 серпня

Графіки відключення світла у Дніпрі та області: чи діятимуть 24 серпня

У суботу, 24 серпня, застосування відключень у Дніпрі та області не прогнозується. При зміні ситуації – про заходи обмеження буде повідомлено додатково.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

Завдяки зниженню температури у західних, північних та центральних областях – рівень споживання знизився. Вранці 23 серпня він на  6,9% нижчий, ніж попередньої доби. 22 серпня максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,8% нижчим, ніж у середу, 21 серпня. 

​​Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі у денні години, коли активно працюють сонячні електростанції.     Задля уникнення аварій, енергосистема має працювати збалансовано – кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої.  Способів подолання профіциту може бути два:

  • обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
  • відновлення експорту електроенергії в денні години.

"Враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Вже завтра буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії. Зауважимо, що експорт буде відбуватись виключно в період профіциту – під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснюватися не буде.

Тож використовуйте, будь ласка, електроенергію ощадливо у період максимального споживання – з 20:00 до 22:00", - пояснили в Укренерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...