• Головна
  • "Вирішував питання" мобілізації за $25 000: у Дніпрі затримали літнього адвоката
16:00, 23 серпня

"Вирішував питання" мобілізації за $25 000: у Дніпрі затримали літнього адвоката

"Вирішував питання" мобілізації за $25 000: у Дніпрі затримали літнього адвоката

У Дніпрі 55 літній військовослужбовець, діючий адвокат та його знайома "вирішували питання" щодо уникнення мобілізації чоловіків призовного віку. За свої "послуги" вони брали 25 000 доларів США.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпровську спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону.

Знайома допомагала фігуранту вплинути на службових осіб ТЦК та СП і ВЛК за видачу медичних документів, що визначають військовозобов’язаного непридатними до військової служби, з подальшим виключенням з військового обліку.

Крім того, підозрюваний використовуючи свої зв’язки серед службових осіб ТЦК та СП, отримав неправомірну вигоду у розмірі 45 000 грн за вплив на вказаних осіб щодо видачі бланків повісток військовозобов’язаним, з метою уникнення останніми призову на військову службу за мобілізацією. За вказані грошові кошти військовослужбовець передав ухилянтам пусті бланки повісток ТЦК та СП.

Підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для них запобіжного заходу. Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб. ( ч. 2 ст. 28, ч.3 ст.369-2 КК України).

На даний час встановлюється причетність службових осіб ТЦК та СП до скоєння зазначеного кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 СВ (з дислокацією у м. Дніпро) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтава, за оперативного супроводу УСБУ в Дніпропетровській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...