• Головна
  • Підйом захворюваності на COVID-19: причини та чи повертається Україна до маскового режиму
15:00, 15 серпня

Підйом захворюваності на COVID-19: причини та чи повертається Україна до маскового режиму

Підйом захворюваності на COVID-19: причини та чи повертається Україна до маскового режиму

В Україні нехарактерно для літа зросла кількість захворювань на коронавірус. Територією України циркулює 10 штамів вірусу COVID-19. Серед них новий субваріант FLiRT, що дуже швидко передається та прогресує. Проте масковий режим наразі не планують вводити.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін в бліцінтерв'ю "Телеграфу", передає редакція сайту 056.

За його словами, показники захворюваності досить високі і нехарактерні. Адже раніше перше зростання ми спостерігали з вересня, а зараз трохи раніше.

"Тут декілька причин може бути. По-перше, зростає кількість неімунізованого населення. Ті люди, які вже вакцинувалися, вони вакцинувалися в переважній більшості 2021-го або на початку 2022 року. Тобто тоді, коли були пікові показники захворюваності. Вони не зверталися до ревакцинації і, відповідно, цей не імунний прошарок населення зараз дуже великий. Це провокує те, що поява вірусу призводить до швидкого його поширення.

По-друге, в багатьох областях зараз відновилися фізичні робочі місця. Тобто компанії починають виводити своїх працівників. Це інтенсифікація обласного життя з точки зору бізнесу або суб'єктів господарювання. І це призводить до більш тісної комунікації між різними верствами населення.

По-третє, саме поява FLiRT, природно, має більш швидкий механізм передачі", - пояснив він

Та попри це, повертатися до тотального маскового режиму поки зарано. Бо зараз ми на 40% нижче від передепідемічного періоду, пік захворюваності очікується восени.

Але хворі люди мають дотримуватись певних норм, аби не сприяти поширенню вірусу. Якщо людина вже захворіла, то при відвідуванні громадських місць вона має надягнути маску.

"Якщо людина захворіла, то при відвідуванні громадського місця вона має надягнути маску. Бажано, звісно, не виходити, але якщо людина кудись вимушено виходить, то при пересуванні транспортом, при відвідуванні громадських місць, вона має надягати маску. Але для широкого загалу, тобто для здорової людини, зараз нема підстав запроваджувати носіння масок", — пояснив головний санлікар України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...