• Головна
  • Евакуація під звуки вибухів: скільки за добу з Покровського району Донеччини виїхало сімей
19:00, 7 серпня

Евакуація під звуки вибухів: скільки за добу з Покровського району Донеччини виїхало сімей

Евакуація під звуки вибухів: скільки за добу з Покровського району Донеччини виїхало сімей

Триває евакуація дітей та осіб з інвалідністю з Покровського району Донеччини. Люди виїжджають з 28 населених пунктів Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад. Через просування росіян, їх околиці постійно під обстрілами.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на МВС.

Залучені 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС. Серед них: «Білі янголи», парамедики, евакуаційні групи «Фенікс», патрульні та представники військових адміністрацій.

Виїзд дітей відбувається виключно на броньованому транспорті з забезпеченням спеціального захисту — шоломів та бронежилетів. Евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників та за супроводження хоча б одного з батьків. Деякі право передають іншому родичу чи органам опіки.

Упродовж минулої доби з небезпечних територій виїхали 372 сім’ї з 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї з 3903 дітьми.

"Зараз в прифронтових населених пунктах залишаються близько 50 тисяч людей, у тому числі 4 тисячі дітей. Працюємо над тим, щоб усі були вчасно евакуйовані", - заявив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Евакуюють їх переважно до західних областей, зокрема до Рівного. Туди прибув вже десятий евакуаційний потяг із Донеччини. Правоохоронці разом із рятувальниками та медиками зустріли 114 людей. Серед евакуйованих 10 осіб з інвалідністю та 21 дитина. Людям надали консультації, допомогли із оформленням документів та багажем, підтримали та заспокоїли.

Від ЮНІСЕФ та БО «БФ «Янголи спасіння» родини з дітьми отримали додаткові виплати у розмірі 10800 грн на одну особу. Наступний евакуаційний рейс до Рівненської області заплановано на 14 серпня.

Всі громадяни під час евакуації отримали безкоштовне харчування від World Central Kitchen, були забезпечені водою, психологічною підтримкою, діти та підлітки отримали тревел-набори та рюкзаки від Міжнародного комітету Порятунку.

Усі евакуйовані отримують такі соціальні гарантії: щомісячна виплата допомоги на проживання деяким категоріям ВПО; гуманітарна допомога; психологічна допомога; медична допомога тощо. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...