• Головна
  • На скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни: Буданов дав пояснення
15:30, 7 серпня

На скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни: Буданов дав пояснення

На скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни: Буданов дав пояснення

Сьогодні в Україні в 12-те продовжили воєнний стан, а також загальну мобілізацію. Проте в її перебігу є складнощі. Деякі люди трохи налякані, проте альтернатива цьому – російське рабство. Тому боротьба проти ворога є "внеском у майбутнє".

Про це повідомив начальник ГУР сказав на закритій зустрічі з випускниками KSE, передає редакція сайту 056.

За його словами, ті, хто боїться воювати, ймовірно, повністю і належним чином не розуміють, що служба в українській армії не вирок, а честь і нові можливості.

"Так, це обов’язок, рутина, ризик, але водночас це і є справжня свобода – захист своєї держави, служба своїй нації. Це внесок і у власне, і в загальне вільне майбутнє. Альтернатива цьому – російське рабство", – заявив Буданов.

На його думку, військове керівництво могло припуститися помилок у комунікації з суспільством. Однак, за його словами, вони виправляються. Тож вважати, що в Україні закінчився людський ресурс, неправильно.

Очільник розвідки розповів, що противник проводив підрахунки, наскільки Україні вистачить військових для ведення війни.

"росія проводила підрахунки, наскільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни. Якщо ми будемо мобілізовувати всіх людей віком від 18 років включно, то зможемо вести війну до 2033 року", – пояснив він.

Однак це ще не все. У разі зниження порогу до 16 років, а такий варіант країна-агресорка розглядала, війна зможе тривати до 2044 року. Як каже Буданов, це лише російські розрахунки, на противагу ворогові Україна цінує життя своїх громадян.

"Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го й поготів. Тут справа передусім в економіці – жодна економіка стільки часу в стані війни не витримає. Але якщо Україна витрачає на ведення війни здебільшого не зовсім свої кошти, то росія – власні, і ворог це теж чітко розуміє", – пояснив голова ГУР МО.

Він вважає, що невдовзі інтенсивність боїв має піти на спад. Йдеться, як акцентував генерал-лейтенант, про період до двох місяців, адже тривалий час будь-яка сторона війни не може невпинно атакувати. Водночас Київ готується до подальших наступів російських загарбників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...