• Головна
  • Сезон кукурудзи: скільки варити та що додати у воду для кращого смаку
17:00, 3 серпня

Сезон кукурудзи: скільки варити та що додати у воду для кращого смаку

Сезон кукурудзи: скільки варити та що додати у воду для кращого смаку

Кукурудза - це не тільки смачна, але й корисна та поживна страва, яка добре підходить для будь-якого столу. Варити її дуже просто, але якщо це неправильно робити, то можна зіпсувати. Існує кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальну кукурудзу.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Як потрібно вибирати кукурудзу:

  • Важливо брати молоді качани.
  • Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
  • Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м'які на дотик.
  • Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.

Скільки варити кукурудзу

  • Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
  • У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів – від 40 хвилин до 2 годин.
  • Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель – вистачить 10 хвилин у киплячій воді.

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, варто додати у воду:

  • Трохи лушпиння кукурудзи додасть аромату
  • Кілька ложок молока – вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
  • Шматок вершкового масла.
  • Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.

Після того як кукурудза звариться, її можна подавати до столу:

  • Додайте трохи вершкового масла для насиченого смаку.
  • Посипте сіллю або іншими спеціями на смак.
  • Можна додати сир, лимонний сік, паприку або інші улюблені спеції.

Корисні поради

  • Не варто варити кукурудзу занадто довго, оскільки вона може стати твердою і втратити соковитість.
  • Найкраще варити кукурудзу одразу після покупки або збору, щоб зберегти її свіжість і смакові якості.
  • Якщо ви використовуєте заморожену кукурудзу, не потрібно її розморожувати перед варінням.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...