• Головна
  • Укрзалізниця створила перший дитячий вагон в одному з поїздів: чи курсуватиме він через Дніпро
16:30, 2 серпня

Укрзалізниця створила перший дитячий вагон в одному з поїздів: чи курсуватиме він через Дніпро

Укрзалізниця створила перший дитячий вагон в одному з поїздів: чи курсуватиме він через Дніпро

Стартували продажі квитків на перший в Україні дитячий купейний вагон. З 8 серпня він курсуватиме в складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня через Полтаву, Київ та Львів. Через Дніпро не проходить, але це в перспективі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укрзалізницю.

Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі. Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії.

«Ми системно рухаємось до нашої мети – стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі. Вдячний ЮНІСЕФ за партнерство та турботу про найменших пасажирів на всіх етапах їхньої подорожі: від сучасних дитячих зон на 6 вокзалах до цього вагона.

Важливо, що цей унікальний вагон модернізовано в Україні – на нашому Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року плануємо запустити ще 7 таких вагонів», – наголосив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько пів року. Вагон зі зручними ліжками та кондеціонерами. Він отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми більш комфортною: від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні.

Квитки на цей вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок Укрзалізниці, вартість квитка — аналогічна вартості купейних квитків аналогічного ж класу в тому ж по: вагон має маркування «Дитячий» у застосунку, щоб батьки, які подорожують з маленькими дітьми, могли обрати поїздку саме в цьому вагоні. Нагадуємо, що діти до 5 років включно подорожують поїздами Укрзалізниці безкоштовно і не потребують окремого квитка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...