• Головна
  • Питання, що потребують вирішення: чи забезпечена Дніпропетровщина якісною водою
Новину доповнено
17:30, 1 серпня

Питання, що потребують вирішення: чи забезпечена Дніпропетровщина якісною водою

Новину доповнено
Питання, що потребують вирішення: чи забезпечена Дніпропетровщина якісною водою

Сьогодні на Дніпропетровщині пройшла виїзна нарада. Новий магістральний водогін на Криворіжжі відвідав міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець і в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДніпроОВА.

Вони зазначили, що повністю забезпечити водою регіони, які постраждали від підриву росіянами Каховської ГЕС - одна з першочергових задач. Та переконалися, що для більшості мешканців Криворізького району централізовану послугу поновили.

"Для вирішення проблем із водою, які виникли після руйнування Каховської ГЕС, на Дніпропетровщині ввели в дію три гілки водоводу. Четверта гілка, яка має забезпечувати також місто Апостолове, буде запущена 10 серпня", — сказав Шкураков.

Він також зауважив, що проєктна потужність водогону розрахована на такий обсяг води, який забезпечувався, коли Південне водосховище накачувалося водою з Каховського — тобто 400 000 м³ за добу.

"Ми зараз також дали доручення голові Держводагентства опрацювати питання розчистки русел, які живлять Карачунівське водосховище з водосховища Кременчуцького. Тобто це питання зараз буде включено в програму, щоб було в першу чергу забезпечено Південне водосховище водою. Друге – виконувалося всі регламентні питання по річці Інгулець нижче по Миколаївській області, бо ми сьогодні не просто вирішуємо питання Дніпропетровщини, а вирішуємо питання Миколаївщині і систем зрошення. По суті там, де сьогодні було відзначено, що Миколаївщина за останні роки втратила 270 000 земель сільгосппризначення. Тобто це важливе вже для країни питання. Тому ми цим питанням от опікуємося особисто", — розповів в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України

Також залишається ще низка питань, що потребують вирішення. Серед них – Балка Свистунова, куди скидають шахтні води. По-перше, вона давно потребує реконструкції.

Ще один момент – новий забір води розташований нижче за точку, куди раз на рік спускають вміст ставка-накопичувача. Його надмірна мінералізованість може негативно вплинути на якість води. Тієї, що йде для Криворіжжя та Миколаївської області.

Вже напрацьовано декілька варіантів вирішення проблеми. Урядова команда ознайомилася з кожним і згодом визначиться, на якому зупинитися. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...