• Головна
  • Альтернатива цукеркам: скільки кавуна можна з'їсти за день
10:30, 30 липня

Альтернатива цукеркам: скільки кавуна можна з'їсти за день

Альтернатива цукеркам: скільки кавуна можна з'їсти за день

Зараз в Україні сезон кавунів. Вони не тільки смачні, але й корисні. Ця ягода на 90% складається з води, ним добре втамовувати спрагу. А завдяки високому вмісту води та клітковини він втамовує голод. Проте деяким людям слід обмежити вживання кавунів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на нутриціолога Віктора Мандзяка.

Багато хто вважає, що кавун не дуже підходить для схуднення і що під час дієти, якщо є намір схуднути, потрібно обмежити себе в його споживанні. Проте вміст цукру та фруктози заважають скинути зайві кілограми.

Добова норма фруктози, як зазначає у середньому – 50 г на добу. А в 100 г кавуна близько 5 г фруктози. Ця цифра коливається залежно від сорту кавуна та його зрілості.

"100 г кавуна – це лише 30 ккал. Тобто один кілограм кавуна можна з'їдати за день без шкоди для фігури. За умови, якщо не їсти інших солодких овочів і фруктів та не додавати цукор до кави чи чаю", - зазначив Мандзяк.

Також кавун містить багато вітамінів, мінералів, клітковини. Тому особливо обмежувати себе в кавуні, навіть якщо ви худнете, не потрібно.

"І навіть якщо організм отримає надміру норму фруктози – не 50, а 80 г, – це не вплине на здоров'я. І, звичайно, краще з'їсти додаткову скибку кавуна, ніж цукерку", - рекомендує експерт.

Щоб уникнути рецидивів хронічних хвороб, деяким людям потрібно з обережністю споживати кавун або взагалі від нього відмовитися. Але таким людям зазвичай протипоказані й дієти для схуднення.

Обмежити вживання кавунів потрібно хворим на цукровий діабет, із порушенням відтоку сечі, особливо за сечокам'яної хвороби, адже в такому разі споживання кавуна може спричинити напад. Через цю ж саму причину краще не їсти кавун у разі аденомі передміхурової залози.

Не рекомендується споживати кавун у разі хронічних колітів, діарей, загострення захворювань підшлункової залози.

Якщо захворювання серця супроводжуються затримкою рідини в організмі, кавун потрібно виключити з раціону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...