• Головна
  • Окупанти ведуть активні наступальні дії на Покровському напрямку: чи є потенційна загроза для Дніпропетровщини
14:00, 22 липня

Окупанти ведуть активні наступальні дії на Покровському напрямку: чи є потенційна загроза для Дніпропетровщини

Окупанти ведуть активні наступальні дії на Покровському напрямку: чи є потенційна загроза для Дніпропетровщини

Війська рф здійснюють активні наступальні операції на Покровському напрямку Донецької області. Вони намагаються розширити свої плацдарми і все ближче наближаються до Дніпропетровської області.

Про це повідомив військовий експерт Павло Нарожний в інтерв'ю "Главред", передає редакція сайту 056.

За його словами, наразі до Дніпропетровщини росіянам доволі далеко.

"Думаю, що вони не будуть настільки вглиблятися в оборону ЗСУ. Поки що їхня задача – захоплення Сіверська і Торецька. У Торецьку в нас доволі серйозні укріплення.

Місто тримається від 2014 року. Але Торецьк вже опинився в обставинах, схожих на ситуацію з Авдіївкою. Один фланг Торецька вже під загрозою. Стосовно Сіверська ситуація аналогічна", - сказав він.

Окупанти ведуть активні наступальні дії на Покровському напрямку: чи є потенційна загроза для Дніпропетровщини, фото-1

Зазначимо, що сьогодні головнокомандувач ЗСУ Сирський відвідав діляники фронту і заявив, що російські війська не зважають на доволі високий рівень втрат, і продовжують рватися в напрямку Покровська. Жорсткі бої тривають у Красногоровці, у районах Прогресу, Залізного, Північного, Часового Яру. Окупанти не полишають спроб захопити Стельмахівку, Макіївку, атакують українські позиції в Іванівському, Кліщіївці, намагаються захопити острови пойми лівого берега річки Дніпро.

"Фактично по всьому фронту відбуваються активні бойові дії різної інтенсивності", – зазначив головком ЗСУ.

Він також пояснив, що можна зробити, аби зупинити наступ ворога, який має чисельну перевагу.

"Відповідь одна: ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному відношенні рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БПЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів", - сказав він.

Сирський зазначив, що це потребує якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань. Важливе значення має підготовка штабів усіх рівнів задля максимального використання бойових можливостей військ та мінімізації втрат. Тому, як повідомив головком, цього разу він перевірив хід підготовки резервів до участі у бойових діях.

"Відмічаю максимальне наближення занять до реальної бойової обстановки, використання дронів зі скидами та fpv-дронів для імітації дій противника, що дозволяє навчати наших воїнів практично знищувати цей вкрай небезпечний вид зброї. Варто використовувати нашу перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БПЛА противника", – йдеться в заяві Сирського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...