• Головна
  • Дивно та ефективно: як рятуються від спеки у громадському транспорті Дніпра
17:00, 20 липня

Дивно та ефективно: як рятуються від спеки у громадському транспорті Дніпра

Дивно та ефективно: як рятуються від спеки у громадському транспорті Дніпра

Україну накрила спека надзвичайного - найвищого рівня. Попри це життя продовжується, людям треба працювати та вирішувати свої справи. В таку погоду поїздка в громадському транспорті - справжнє випробовування. Але у Дніпрі люди тримаються та рятуються, як можуть.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

З високими температурами, тиснявою і обмеженою вентиляцією, комфорт пасажирів стає важливим питанням. Далеко не всі одиниці громадського транспорту мають чи вмикають кондиціонери, а температура досягає 40 градусів. Її зафіксували 14 липня в електропоїзді, що їхав через Дніпро. 

Дивно та ефективно: як рятуються від спеки у громадському транспорті Дніпра, фото-1

В автобусах та трамваях не свіжіше. Щоб було чим дихати, водії намагаються, хоча б відкривати люки, вікна, а іноді і їздити з відкритими дверима. Також було помічено і інші способи:

1. В мережі популярності набрав винахідливий кондуктор тролейбусу, який використовував на роботі пластиковий віяло-роздмухувач для мангалу. Він турботливо метеляв ним на людей, аби хоч якось поганяти спекотне повітря.

Це дійсно трохи допомагає. Але зручніше брати з собою легеньке віяло. Та в дорозі дістати його із сумки та застосувати.

2. ХХІ століття на дворі. Винайдено портативні міні-вертелятори на зарядці чи батарейках. З таким порятунком не часто зустрічаються пасажири у Дніпрі, але ми помітили.

Ця техніка коштує близько 100-200 грн. Компактна. Але має невеликий радіус охолодження.

3. Пляшка з холодною, або замороженою водою може допомогти вам охолодитися. Також пиття в спеку забезпечує гідратацію, аби уникнути зневоднення.

4. Розпилювати воду чи спреї. Ця ідея прийшла з літніх терас в ресторанах, де за відсутності кондиціонерів власники вирішили поставити біля столиків бризкалки. Таким способом можна користуватися і в транспорті, але обережно, щоб не намочити техніку чи людину, яка біля вас. Також якщо використовувати спрей можна замаскувати неприємний запах, що часто виникає в переповнених автобусах чи тролейбусах.

Поради для комфортної поїздки в транспорті:

  • Вибір одягу. Носіть легкий, вільний одяг з натуральних матеріалів, які дозволяють шкірі дихати. Віддайте перевагу світлим кольорам, оскільки вони менше нагріваються.
  • Використання аксесуарів. Носіть капелюх або кепку, щоб захистити голову від перегріву. Сонцезахисні окуляри також можуть бути корисними, особливо якщо ви чекаєте на транспорт під прямими сонячними променями.
  • Обирайте час поїздок. По можливості, уникайте пікових годин. Ранок або вечір зазвичай менш спекотні і менш завантажені.
  • Плануйте маршрут. Якщо можливо, вибирайте маршрути з кондиціонованими транспортними засобами. У багатьох містах є додатки та сайти, де можна дізнатися інформацію про умови в транспорті.
  • Забезпечення вентиляції. Якщо це можливо, сідайте біля вікон або виходів, де циркуляція повітря краща. Відкривайте вікна для забезпечення свіжого повітря.
  • Заспокійливі засоби. Візьміть із собою вологі серветки або спрей з водою, щоб освіжити обличчя та руки. Це може значно покращити самопочуття.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна стала однією з найспекотніших країн Європи. Температура б'є рекорди. Через проблеми в енергосистемі охолодження кондиціонерами для багатьох українців недоступне. Редакція сайту 056 розкаже як врятуватися від спеки.
Оголошення
live comments feed...