• Головна
  • В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції
13:30, 25 червня

В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції

В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції

Ситуація в українській енергосистемі досить складна, ворог продовжує атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури, зокрема генерації та передачі електричної енергії. Щоб у людей було світло по території Україні розташують малі електростанції.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міненерго.

Для нарощування потужностей до наступної зими ведеться активна робота з міжнародними партнерами, бізнесом і місцевою владою для встановлення розподіленої генерації на місцях.

"По всій території країни визначено локації, де можуть бути встановлені газові турбіни та газопоршневі установки, які дозволять забезпечити критичні потреби в електропостачанні у холодний період", - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Що відомо про малі електростанції

Малі електростанції, здебільшого мають декілька мегават потужності. Однак, для прикладу, якщо буде змонтовано десятки таких станцій – це вже співмірно з потужністю споживання Дніпропетровської області.

Малі електростанції розміщують на невеликій відстані від споживача, забезпечуючи електроенергією об’єкти комунальної інфраструктури, бюджетні установи, організації та/або окремі будинки.

Перевагами розподіленої генерації електроенергії є, зокрема, менша вразливість при масованих ракетних атаках – пошкоджену малу електростанцію оперативно можна замінити іншою. Обстрілами неможливо одночасно вивести із ладу мережу малих енергооб'єктів, так, як це можна зробити з великими електростанціями і підстанціями.

Серед інших переваг – малі електростанції мають значно більший моторесурс та кращі економічні показники роботи порівняно з генераторами. Монтаж мережі з декількох малих електростанцій порівняно з монтажем звичних великих теплоелектростанцій не потребує значного часу, а експлуатація об’єктів розподіленої генерації може здійснюватися з використанням наявного персоналу підприємств комунальної інфраструктури.

Зазначимо, що першу малу електростанцію було запущено в січні 2023 року в Ірпіні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...