• Головна
  • Утопічне мислення, чи революція в цивілізації: Саудівська Аравія будує The Line – місто-стіну в пустелі, - ФОТО, ВІДЕО
14:00, 24 жовтня 2022 р.

Утопічне мислення, чи революція в цивілізації: Саудівська Аравія будує The Line – місто-стіну в пустелі, - ФОТО, ВІДЕО

Утопічне мислення, чи революція в цивілізації: Саудівська Аравія будує The Line – місто-стіну в пустелі, - ФОТО, ВІДЕО

У Саудівській Аравії, у північно-західній провінції Табук, просто посеред пустелі почалося будівництво міста у вигляді гігантської стіни - The Line. Будова протягнеться на 170 кілометрів до морського узбережжя. Його висота складе 500 метрів. Розрахований об'єкт на проживання 9 млн осіб.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на The B1M.

Зараз вантажівки та інша важка техніка працюють у пустелі, а численні екскаватори, здається, прокладають велику лінію по землі. Вартість будівництва складає не менше 500 млрд доларів. Проект назвали революцією у цивілізації.

«Незалежно від його розміру, він в кінцевому підсумку продемонструє, що у світі є людський потенціал, технології та прагнення до революції нашого нинішнього способу життя», – сказав виконавчий директор NEOM з питань міського планування Тарека Каддумі.

Передбачено, що всі необхідні для життя людини об'єкти у цьому місті будуть розташовані за п'ять хвилин ходьби. Доріг та автомобілів у мегаполісі не передбачено: наскрізний транзит здійснюватиметься високошвидкісною залізницею, яку прокладуть від одного кінця міста до іншого. Поїздка по ній займатиме 20 хвилин.

Обидві стіни міста є дзеркальною поверхнею. Мегаполіс функціонуватиме з використанням тільки відновлюваної енергії, на кожному ярусі передбачена зелена зона. Клімат у місті буде штучний: передбачається, що жителі не відчуватимуть спекотного дихання пустелі, що оточує його.

Проте, деякі експерти назвали цілі проєкту нереалістичними, а запропоноване місто The Line – непридатним для життя.

«Утопічне мислення є важливим; воно допомагає нам кинути виклик упередженням у забудованому середовищі, які породили традиційні результати, що, як ми знаємо, сприяють деградації навколишнього середовища. Але я думаю, що аргументи про стійкість і придатність для життя тут наївні», - сказав Філіп Олдфілд, керівник школи забудованого середовища в Університеті Нового Південного Уельсу в Сіднеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #The Line #місто в пустелі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...