• Головна
  • Знищені іранські дрони та нові ворожі удари по регіонам України, - ФОТО
12:00, 20 жовтня 2022 р.

Знищені іранські дрони та нові ворожі удари по регіонам України, - ФОТО

Знищені іранські дрони та нові ворожі удари по регіонам України, - ФОТО

Триває двісті тридцять дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Війська рф продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Наші військові мужньо дають відсіч окупантам та оберігають населення від підступності ворога. 

Редакція розкаже як минула доба в найгарячіших точках України. 

За даними Генштабу, протягом доби противник завдав одинадцять ракетних та двадцять вісім авіаційних ударів, здійснив понад шістдесят п’ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Ударів противника зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів. Це, зокрема, Бурштин Івано-Франківської області, Ладижин Вінницької області, Зеленодольськ Дніпропетровської області, Сіверськ, Слов’янськ і Терни на Донеччині, Значкове Запорізької області та Давидів Брід на Херсонщині. Для своїх злочинів окупанти використали крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог здійснив пуски понад десяти безпілотних літальних апаратів іранського виробництва “Shahed-136”, понад половину яких - з території республіки білорусь.

Атака на Криворізький район: пошкоджені промисловий та енергетичний об’єкти

Вночі ворог атакував Криворізький район. Ударив по промисловому підприємству та об’єкту енергетичної інфраструктури. Про це сповістили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

Є серйозні руйнування, додали в обласному управлінні ДСНС. Працюють усі служби.

Минулося без загиблих та постраждалих.

На Миколаївщині знищили 14 Shahed-136 за ніч

У ніч на 20 жовтня росіяни вкотре атакували область іранськими дронами-камікадзе. 9 з них збили силами та засобами ППО повітряного командування «Південь», по 2 безпілотники знищили воїни Військово-Морських Сил та Національної гвардії України, ще один – Нацполіція, повідомили у повітряному командуванні «Південь».

Окупанти завдали терористичного удару по спеціалізованій школі на Запоріжжі

Близько 7:20 росіяни завдали ракетного удару по школі в смт Комишуваха. Інформація щодо руйнувань і жертв уточнюється, повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Голова військової адміністрації регіону повідомив, що сьогодні вранці ворог атакував селище Комишуваха. Окупант застосував ракети С300.

Внаслідок удару руйнувань зазнав двоповерховий багатоквартирний житловий будинок. Постраждалих немає. Також зруйнувана місцева школа соціальної реабілітації. 

На Харківщині ворог обстрілював населені пункти

Минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів.

Зокрема, вчора близько 16:00 з артилерії був обстріляний Вовчанськ, зруйновано будівлю магазину. Також з артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів: Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве, Стрілеча, Берестове, Кислівка та Першотравневе.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 78-річного мешканця Ізюмського району.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують розмінування звільнених територій області, за добу вони знешкодили 657 вибухонебезпечних предметів. 

Втім, в області все ще дуже висока мінна небезпека. Вчора в Ізюмському районі на міні підірвався автомобіль зі співробітниками ДСНС. На жаль, 2 людей загинуло, ще 4 отримали поранення.

На Чернігівщині сили ППО збили 3 ракети

Сили ППО збили 3 ракети, одну з яких — над Черніговом (4 постраждалих, із них двоє — у важкому стані).

27 ударів по Донеччині – поліція документує наслідки воєнної агресії росії

Окупаційні війська били з авіації, РСЗВ «Град», ракетних систем, артилерії та мінометів.

Знищено та пошкоджено 37 цивільних об‘єктів – 18 житлових будинків, приміщення ТЕС, будівля шахти, санепідемстанція, фермерське господарство, господарські споруди, гаражі, автомобілі.

У Кураховому російські війська поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, є загибла та поранені цивільні мешканці.

Артилерійські обстріли не вщухають і на Бахмутському напрямку. Зокрема у Курдюмівці, Сіверську та Бахмуті від ворожих влучань загинули люди. Пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки.

За допомогою поліції евакуйовано ще 196 людей, з початку обов’язкової евакуації понад 24 700 осіб, серед них 3908 – діти, 1420 – люди з інвалідністю.

 На Луганщині війська рф гатили із різних видів озброєння

росіяни із різних видів озброєння обстріляли територію поблизу Ковалівки, Новоєгорівки, Новолюбівки, Греківки, Надії. 

На Херсонщині є значні руйнування цивільної інфраструктури

Окупанти обстріляли Бериславський район – є значні руйнування цивільної інфраструктури. Серед цивільного населення є загиблі і поранені. Двічі ворог обстріляв нещодавно звільнені Петропавлівку і Трифонівку, обійшлося без втрат. Ворожа авіація завдала 3 удари в район Давидового Броду.

Редакція нагадує, що протягом вчорашнього дня ворог завдав ще кілька ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури по усій Україні. Тож ще раз наголошуємо на необхідності заощаджувати електрику. Сьогодні з 7:00 до 23:00. По регіонах можливі відключення від електроенергії. Заздалегідь зарядіть свої мобільні телефони, павербанки та інші важливі електропристрої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...